Ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων τους συμφώνησαν Παπανδρέου - Μπούτσκοφσκι

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 15:49
A- A A+

Στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ, συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της SDSM -και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ- Βλάντο Μπούτσκοφσκι, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Σόφια, στο περιθώριο της Ομάδας Εργασίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη ΝΑ Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μπούτσκοφσκι, στις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω συνεργασία και επικοινωνία τους.

Εξάλλου κατά τη συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του SDSM, εξετάσθηκε και η κατάσταση στην περιοχή. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Μπούτσκοφσκι υποστηρίζουν τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, με τη μεσολάβηση της Διεθνούς Κοινότητας, για την διευθέτηση του οριστικού καθεστώτος του Κοσόβου.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το σημαντικότερο κατά την διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του Κοσόβου, είναι να μην υπάρξουν νέες διαιρέσεις στην περιοχή.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή