Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι πράγματι εκτέλεσε τον Κροάτη όμηρό του στην Αίγυπτο

Δεν επιβεβαιώνει ακόμη το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 13:50
UPD:13:52
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέφερε σε ηχητικό μήνυμά της που μεταδόθηκε την Πέμπτη ότι το παρακλάδι της στην Αίγυπτο, «Επαρχία του Σινά», σκότωσε Κροάτη όμηρο, μία ημέρα αφού μία φωτογραφία αποκεφαλισμένου πτώματος που φέρεται να ανήκε σε αυτόν κυκλοφόρησε από τους τζιχαντιστές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν διαθέτουν ακόμη «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» για τον αποκεφαλισμό του ομήρου.

Η φωτογραφία η οποία κυκλοφόρησε στους λογαριασμούς στο Twitter υποστηρικτών της οργάνωσης «Επαρχία του Σινά», δείχνει το κομμένο κεφάλι του άνδρα τοποθετημένο στο σώμα του, με τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο φόντο.

Δίπλα από τη φωτογραφία παρατίθενται αποσπάσματα από αραβικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με τους τίτλους: «Η Κροατία επιβεβαιώνει την υποστήριξή της προς την Αίγυπτο στις προσπάθειες να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό« και «η Κροατία επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της στην περιοχή του Κουρδιστάν».

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Στο ηχητικό μήνυμα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε: «Στην Επαρχία του Σινά, οι στρατιώτες του χαλιφάτου σκότωσαν τον Κροάτη όμηρο του οποίου η χώρα συμμετείχε στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους όταν η προθεσμία έληξε και τόσο η αιγυπτιακή όσο και η δική του κυβέρνηση τον εγκατέλειψαν».

Την περασμένη εβδομάδα, βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από την οργάνωση Επαρχία του Σινά εικόνιζε άνδρα ο οποίος έλεγε ότι ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και ότι η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε στην Κροάτισσα ομόλογό του, Βέσνα Πούσιτς, ότι οι αρχές εξακολουθούν να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να βρουν και να συλλάβουν τους απαγωγείς, ανέφερε το υπουργείο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή