Διάλογο για το πρόβλημα της αναγνώρισης των ξένων πτυχίων ζήτησε η υπ. Παιδείας

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 16:04
A- A A+

Σε διάλογο για το πρόβλημα με την αναγνώριση των πτυχίων τριετούς φοίτησης ξένων πανεπιστημίων που αντιστοιχούν σε σχολές τετραετών σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ, κάλεσε τόσο τα κόμματα, όσο και την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις επαγγελματικές ενώσεις, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «το θέμα αυτό είναι πρακτικό και όχι ιδεολογικό, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τις επαγγελματικές ενώσεις και οργανώσεις και αλληλοσυγκρουόμενα συμφέρονται».

Η κ. Γιαννάκου σημείωσε ακόμα ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει τόσους πολλούς φοιτητές σε ξένα πανεπιστήμια οι περισσότεροι από τους οποίους ζητούν την αναγνώριση του πτυχίου τους για να διοριστούν στο δημόσιο».

Την άποψη να διαχωριστούν τα επαγγελματικά από τα ακαδημαϊκά δικαιώματα των αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), Γιώργος Λεοντάρης.

Το πρόβλημα παραδέχτηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος επισήμανε πως μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, ο Οργανισμός δέχθηκε 7.500 κλήσεις.

Ο κ. Ταλιαδούρος γνωστοποίησε επίσης ότι έχουν διεκπεραιωθεί 5.000 από τις 9.400 αιτήσεις που έχει παραλάβει από το ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ όπως διευκρίνισε, από τις υπόλοιπες 4.400 αιτήσεις, οι 1.500 δεν έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή