Η Τουρκία δεν σκοπεύει προς το παρόν να εισέλθει με στρατό στη βόρεια Συρία

Για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 12:06
UPD:12:13
EPA/NICOLAS BOUVY

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Τουρκία δεν σκοπεύει προς το παρόν να εισέλθει με στρατό σε εδάφη της βόρειας Συρίας, όπου σκοπεύει να δημιουργήσει ασφαλή ζώνη για Σύρους πρόσφυγες.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν απέκλεισε ωστόσο μελλοντικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

Στη βόρεια Συρία, διεξάγονται σφοδρότατες μάχες κουρδικών πολιτοφυλακών, οι οποίες ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από το συριακό παρακλάδι του PKK, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Σε άλλα σημεία, δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ μάχονται με αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη βόρεια Συρία δεν είχε μέχρι πρότινος τη στήριξη των ΗΠΑ, ωστόσο η στάση της Δύσης άλλαξε σταδιακά λόγω των εξελίξεων στον συριακό εμφύλιο.

Η Άγκυρα πλήττει εξίσου τους Κούρδους αντάρτες του PKK στο τουρκικό έδαφος και στο βόρειο Ιράκ και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, καθώς θεωρεί αμφότερες τις οργανώσεις, παρά το γεγονός ότι μάχονται μεταξύ τους, ως τρομοκρατικές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή