Βουλή: Αντιπαράθεση εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον χρόνο ομιλίας των βουλετών

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 11:38
UPD:11:44
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Αντιπαράθεση και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται σχετικά με τον χρόνο ομιλίας των βουλευτών στη συνεδρίαση των Επιτροπών και τον χρόνο λήξης της συνεδρίασης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζήτησε μετ’ επιτάσεως να οριστεί χρόνος λήξης της συνεδρίασης, αλλά ο Προεδρεύων Στέφανος Σαμοΐλης, που είναι από τους διαφωνούντες, δεν το έκανε. Όρθιος Ο Ν. Φίλης επέμεινε διαμαρτυρόμενος ότι είναι «κόλπο» ώστε να παραταθεί η διάρκεια της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι ως τώρα έχουν εγγραφεί περίπου 65 βουλευτές για να μιλήσουν και με δεδομένο ότι θα δοθεί χρόνος 4 λεπτών, η συνεδρίαση θα τελειώσει πολύ αργά το απόγευμα και θα καθυστερήσει η έναρξη της Ολομέλειας.

Δυσφορία φαίνεται να υπάρχει και στην κυβέρνηση καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ακούσθηκε να λέει ότι «το κάνει συνεχώς σκοπίμως και με δόλο», υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έγινε και στις συνεδριάσεις για τα δύο προαπαιτούμενα νομοσχέδια.

Ο κ. Φίλης πρότεινε η συνεδρίαση να τελειώσει ως τις 3 ή τις 4 το μεσημέρι και να μοιραστεί στους βουλευτές ο εναπομείναν χρόνος μετά τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων. Με την πρόταση συμφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, που είναι από τους διαφωνούντες, είπε ότι πρέπει να παραμείνει το τετράλεπτο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή