Εθνική Ομάδα: «Κόπηκε» ο Αθηναίου

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 21:46
UPD:21:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL

Γιάννης Αθηναίου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Γιάννης Αθηναίου δεν θα συμμετέχει, πλέον, στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, αποφάσισε να «κόψει» τον γκαρντ του Ολυμπιακού από την αποστολή κι ως εκ τούτου δεν υπολογίζεται για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Εκτός του «κομμένου», Γιάννη Αθηναίου, την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που αναχωρεί αύριο για την Τουρκία δεν θα ακολουθήσει ούτε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Η αποστολή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα συμμετάσχει σε τουρνουά προετοιμασίας με τις Βοσνία, Τυνησία και Τουρκία.

Στη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας και στα παιχνίδια που ακολουθούν στη γειτονική χώρα αναφέρθηκε ο Φώτης Κατσικάρης: «Όπως έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη ημέρα που δουλεύουμε μαζί, υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο στην έναρξη των αγώνων του Ευρωμπάσκετ. Πριν από το παιχνίδι στο Βέλγιο είχα επισημάνει ότι επρόκειτο για μια ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις και μετά τον αγώνα, ότι βρισκόμασταν στο 40% του βαθμού ετοιμότητας που απαιτείται. Τώρα πάμε στην Τουρκία για δύο δυνατά παιχνίδια, με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Τουρκία, όπου περιμένω να εμφανιστούμε καλύτεροι και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα να παίξει με δύο σημαντικά στελέχη της, τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα και τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος είχε απουσιάσει από το Βέλγιο. Σίγουρα μετά από αυτό το τουρνουά θα υπάρχουν περισσότερα σημεία αναφοράς για την πορεία της προετοιμασίας και θα στρέψουμε αμέσως την προσοχή μας στα επόμενα τεστ, στην Ξάνθη όπου πλέον θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται εμφανής ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις