Ρόμα: Πήρε Τζέκο από τη Μάντσεστερ Σίτι

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 19:53
UPD:19:55
EPA/JOCHEN LUEBKE

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποίησε η Ρόμα. Η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την απόκτηση του Βόσνιου διεθνούς επιθετικού, Εντίν Τζέκο από τη Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα της μεταγραφής.

Ο 29χρονος υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού πρώτα είχε περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Τη σεζόν 2012/2013 ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι με 15 γκολ, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο πέτυχε 26 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Premier League μετά από σχεδόν μισό αιώνα!

Σε 130 συμμετοχές του στην Premier League, ο Τζέκο πέτυχε 50 γκολ με την φανέλα των «πολιτών» κι αποχωρεί από την Αγγλία έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα League Cup κι ένα Community Shield.

Ο γεννημένος στο Σαράγεβο επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος στην ομάδα FK Ζελέζνιτσαρ πριν μετακομίσει στην Τσεχία και στην Τέπλιτσε. Η ευχέρειά του στο σκοράρισμα δεν άργησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων από κορυφαία πρωταθλήματα, με τη Βόλφσμπουργκ να τον αποκτά και να δικαιώνει αμέσως τους ανθρώπους που τον αγόρασαν.

Με τα 26 γκολ σε 32 αγώνες της μπουντεσλίγκα στη διάρκεια της περιόδου 2008/2009 ήταν ο παίκτης-κλειδί που οδήγησε τους «λύκους» στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Ρόμα, ο έμπειρος παίκτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο κανάλι του συλλόγου: «Ήρθα στη Ρόμα για να κερδίσω τίτλους. Ελπίζω να κατακτήσουμε πολλά τρόπαια, αλλά πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος ελπίζω να πάρουμε αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ένα πράγμα: Θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις