Super League: Τα είπαν με τον Στ, Κοντονή οι άνθρωποι της Κέρκυρας

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 16:09
UPD:16:13
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

O Σταύρος Κοντονής, (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Άνθρωποι από την ΠΑΕ Κέρκυρα, αλλά και παράγοντες της πολιτικής ζωής του νησιού, επισκέφθηκαν σήμερα το Σταύρο Κοντονή και συζήτησαν για το θέμα του υποβιβασμού της ομάδας από τη Super League.

Τα παράπονά τους για τη στάση που δείχνει η Πολιτεία στην υπόθεση της αποβολής των «Φαιάκων» από την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία εξέφρασε η αντιπροσωπεία των ανθρώπων που συζήτησαν από κοντά με τον κυβερηντικό παράγοντα. Σε αρκετές στιγμές υπήρξε έντονες αντιπαράθέεσεις, με τον υφυπουργό αθλητισμού να ξεκαθαρίζει από το αρχή πως τα αρμόδια αθλητικά όργανα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δε μπορεί να παρέμβει.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Παντελής Αζαριάδης χαρακτήρισε την Κέρκυρα ως «εύκολο θύμα της διαμάχης ανάμεσα στην Πολιτεία και στο ποδόσφαιρο», ενώ επικαλέστηκε και την περίπτωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όπου δεν υπήρξαν παρόμοιες αποφάσεις. Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής ήταν κάθετος από την αρχή των συνομιλιών ότι «δεν πρόκειται να παρέμβω, αν και είμαι Επτανήσιος και με στεναχωρεί δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους της ομάδας: «Γνωρίζετε ότι όσον αφορά την απόφαση και της πειθαρχικής της Λίγκας, αλλά και της ΕΠΟ δεν είναι κρατικά όργανα άρα δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση. Η τήρηση της νομιμότητας εξαντλείται στο να μην παρεμβαίνουμε. Ακόμα και αν δω ότι μια απόφαση είναι άδικη επειδή ακριβώς τηρούμε τη νομιμότητα δεν κάναμε καμιά παρέμβαση».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίου, Θόδωρος Γαλιατσάτος, παρενέβη κι έθεσε θέμα ισονομίας λέγοντας: «Οι άνθρωπου του αθλητισμού και του ποδόσφαίρου, έτσι κι εμείς πιστεύουμε ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν την θέση που κερδίζουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό συνέβη και με την Κέρκυρα η οποία τερμάτισε δέκατη στο πρωτάθλημα. Δεν ζητάμε να παρέμβει ο υπουργός παρανόμως, αλλά θα θέλαμε τη συμπαράστασή σας καθώς ξέρουμε ότι θέλετε να εφαρμόζεται ο νομός προς κάθε κατεύθυνση.»

Η απάντηση του κ. Κοντονή ήταν η ακόλουθη: «Το ότι οι θέσεις κρίνονται στα γήπεδα είναι σωστό αλλά η Κέρκυρα έχει συνομολογήσει στους κανόνες με τους οποίους παίζεται το ποδόσφαιρο και τα αρμόδια όργανα αποφάνθηκαν ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Εγώ ως Επτανήσιος μπορεί και να στεναχωρήθηκα αλλά αυτό ούτε θα πρέπει να το δηλώσω ούτε να κάνω κάτι. Το πιο δύσκολο για μένα είναι να παρέμβω στην ΕΠΟ. Ξέρετε ότι και με την ΕΠΟ δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις. Δεν θα έπαιρνα όχι τον πρόεδρό της αλλά κανέναν.»

Τις θέσεις της Κέρκυρας ανέπτυξαν οι: Χρήστος Άνθης (αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Κέρκυρας), Παντελής Αζαριάδης (Νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ), Αργυρός Βασίλης (Μέλος Δ.Σ. της ΠΑΕ), Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Δήμαρχος Κέρκυρας), Φωτεινή Βάκη (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας), Γαλιατσάτος Θεόδωρος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων), Βερδούσης Φίλιππος (πρόεδρος εθνικού κέντρου Κέρκυρας), Νικολέττα Πανδή (αντιπεριφερειάρχης περιφερειαρχής ενότητας Κέρκυρας), Γκούσης Κωνσταντίνος (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις