Πρωτοβουλία Ν. Φίλη για άμεση εισαγωγή του ν/σ της συμφωνίας στις Επιτροπές

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 11:18
UPD:12:56
INTIME NEWS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Πρωτοβουλία για άμεση εισαγωγή στις Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου της συμφωνίας κυβέρνησης - εταίρων ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 12 υπογραφές εκ των 20 μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, τα οποία, με επιστολή τους στην Πρόεδρο της Βουλής, ζητούν να διεξαχθεί νωρίτερα η συνεδρίαση της Διάσκεψης. 

Όπως έγινε γνωστό, με το αίτημα συμφωνεί και το ΚΚΕ, παρότι οι δύο εκπρόσωποί του δεν το έχουν υπογράψει. 

Στόχος της πρωτοβουλιας αυτής είναι να συνεδριασουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες Επιτροπές προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο με το κείμενο της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ανακοινώσει ότι η Διάσκεψη θα συνεδριάσει στις 9.30 το βράδυ, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους. 

Αυτός ο προγραμματισμός καθυστερεί τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης, πρότεινε τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών σήμερα Τετάρτη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή