Super Cup Ευρώπης: Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρόπαιο, 5-4, στην παράταση τη Σεβίλη

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 00:16
UPD:00:19
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI

Στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Στο συγκλονιστικότερο ίσως τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup η Μπαρτσελόνα νίκησε στην παράταση 5-4 τη Σεβίλη στην Τιφλίδα και πανηγύρισε το πέμπτο τρόπαιο στην Ιστορία της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μίλαν.

Ο διαφαινόμενος «περίπατος» της Μπαρτσελόνα μετατράπηκε προς το παρόν σε... εφιάλτη για τους Καταλανούς, αλλά στο τέλος «μίλησε» ο Πέδρο. Η «Μπάρτσα» που μέχρι το 52ο λεπτό έκανε «επίδειξη δύναμης» απέναντι στους Ανδαλουσιάνους και προηγήθηκε με 4-1, στη συνέχεια παρουσίασε νοοτροπία... παιδικής ομάδας και σε συνδυασμό με το πάθος και την πίστη που έδειξαν οι παίκτες του Ουνάι Έμερι, ο τελικός έγινε... θρίλερ. Η Σεβίλη μέσα σε 30 λεπτά πέτυχε 3 γκολ και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, με τους «μπλαουγκράνα» να μη μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου, ωστόσο, οι δύο ισπανικές ομάδες έστειλαν μήνυμα για το τι θα επακολουθήσει στη διάρκεια της σεζόν, τόσο στην Primera division, αλλά και στο Champions League, όπου θα συμμετάσχουν. 

Η σεζόν ξεκινάει για τους πρωταθλητές Ευρώπης με ένα σπουδαίο τίτλο, τέταρτο μέσα στο 2015 μετά το νταμπλ στην Ισπανία και την κατάκτηση του Champions League. Τρεις ημέρες πριν το πρώτο ματς του ισπανικού Super Cup με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και 10 πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειξε τις επιθετικές της αρετές, αλλά πιστοποίησε παράλληλα και τις τρομερές αμυντικές αδυναμίες που διαθέτει.

Η Σεβίλη ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ματς, καθώς μόλις στο 3΄ προηγήθηκε με το 'άπιαστο φάουλ του Μπανέγα. Η «απάντηση» του Μέσι, όμως, ήταν...εμφατική. Με δύο εξαιρετικά φάουλ (7΄και 16΄) ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έβαλε μπροστά τους Καταλανούς, οι οποίοι στο 44΄ πέτυχαν κι άλλο γκολ με τον Ραφίνια και φάνηκε να «καθαρίζουν» από νωρίς τη νίκη.

Στην επανάληψη ο Λουίς Σουάρες ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (4-1) στο 52΄ κι όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Οι Ανδαλουσιάνοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Εκμεταλλευόμενοι την υπεροψία που έδειξαν οι αντίπαλοί τους, αλλά και την αγωνιστική καθίζηση που υπέστησαν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε κατάφεραν σε 30 λεπτά να φέρουν τα πάνω κάτω.

Ο Ρέγες στο 57΄ μείωσε σε 2-4, στο 72΄ με πέναλτι του Γκαμεϊρό ήρθε το 3-4 και στο 81΄ από συρτή σέντρα του νεοεισελθόντα Τσίρο Ιμόμπιλε η ομάδα του Ουνάι Έμερι έβαλε «φωτιά» στο ματς με το 4-4 από το πλασέ του Κονοπλιάνκα σε άδεια εστία. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Μπαρτσελόνα είχε μία ελαφριά υπεροχή, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική, σε αντίθεση με τη Σεβίλη που έψαχνε μία καλή αντεπίθεση για να σκοράρει και να πάρει το τρόπαιο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα «έλυναν τις διαφορές τους» στη διαδικασία των πέναλτι ο παίκτης που είναι πολύ πιιθανό σε λίγες ημέρες να αλλάξει φανένα και να συνεχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρισε στη «Μπάρτσα» το τρόπαιο. Από το φάουλ του Μέσι, το σουτ του Αργεντινού που απόκρουσε προσωρινά ο Μπέτο, ο Πέδρο πήρε το «ριμπάουντ» και από πολύ κοντά στο 115΄ «λύτρωσε» τους Καταλανούς. Ίσως, ποιος ξέρει, αυτό το γκολ να αλλάξει τα δεδομένα και να μην αποχωρήσει από την αγαπημένη του ομάδα...

Η Σεβίλη στα πέντε τελευταία λεπτά έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τους Κόκε και Ραμί να αστοχούν σχεδόν προ κενής εστίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις