Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι αυτόν

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 21:38
UPD:22:50
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ευάγγελος Μεϊμαράκης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για εκβιασμό από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ο κ. Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι αυτόν» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει συντεταγμένα. Όπως εκτίμησε, πρέπει να ψηφιστεί η συμφωνία χωρίς όρους.  

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα περιμένει να δει συνολικά τη συμφωνία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η πρόεδρος της Βουλής». Παράλληλα, εξήγησε ότι θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και θα ληφθεί η απόφαση της συντεταγμένης παρουσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., είναι κακή και επώδυνη η συμφωνία, ενώ όπως είπε, χάθηκε χρόνος με ευθύνη της κυβέρνησης.Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι φέρνει γρήγορα τη συμφωνία για να μην τη διαβάσουν οι βουλευτές. «Εμείς δεν είχαμε έξι μήνες να διαπραγματευτούμε και κριθήκαμε για τις γρήγορες διαδικασίες» συμπλήρωσε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είπε ψέματα, κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας. «Υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και μας εκβιάζει, φέρνοντας τη συμφωνία σε δύο άρθρα» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς, τόνισε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μοντέλο της Γερμανίας στην περίπτωσή τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα αποφασίσει συντεταγμένα, ενώ εκτίμησε ότι εάν η συμφωνία δεν ψηφιστεί, «το πρόβλημα που θα έχουμε θα είναι τεράστιο, θα είναι άτακτη χρεοκοπία και εθνικό νόμισμα». «Γι αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε», πρόσθεσε. «Εάν απέχουμε, θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, η οποία θεωρώ πως δεν πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και χρέωσε τα μέτρα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, καθώς αυτοί διαπραγματεύτηκαν όπως είπε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι πρέπει να πάρει ένα μάθημα και το «κουαρτέτο», ενώ σημείωσε ότι «αν απέχουμε ή δεν ψηφίσουμε τη συμφωνία, θα είναι σαν να εκβιάζουμε τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., η οικονομία καταστρέφεται με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «λέει για εκλογές μόνο και μόνο για να συσπειρώσει τους δικούς του». «Αξίζει να γίνουν εκλογές για να μείνει εκτός Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μερικοί ακόμα βουλευτές που αντιδρούν;» διερωτήθηκε και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Αν θέλει εκλογές ο κ. Τσίπρας ας τις κάνει, αλλά για ποιο διακύβευμα»; 

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, στην οικονομία όμως υπάρχουν», επανέλαβε και σημείωσε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: καθόλου συμφωνία ή κακή συμφωνία. «Στη δεύτερη περίπτωση, μπορεί να υπάρξει βελτίωση των όρων», πρόσθεσε. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Ν.Δ. στοχέυει στο 39% του «ναι», ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο. «Η διαχωριστική γραμμή μπαίνει μεταξύ του παραλόγου και της λογικής, του Ευρωπαϊου και του μη Ευρωπαίου», συμπλήρωσε.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής αλλά το μπόνους για το πρώτο κόμμα να κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσοστό που παίρνει. Επίσης για τα περί ευρωπαϊκού μετώπου είπε ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα μπορούν να συνεργαστούν αλλά όχι εκλογικά, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει μπόνους για συνασπισμό κομμάτων.

«Έχει κάνει πολλά λάθη η κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά έχει και ένα δίκιο τώρα. Δεν γίνεται όλα να έρχονται στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής. Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά, ενώ την κάλεσε να έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΗΕ, καθώς το θέμα δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά διεθνές, όπως είπε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή