«Σέρβοι και Αλβανοί του Κοσόβου να σφίξουν τα χέρια»

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 21:10
A- A A+

«Ηρθε η ώρα Σέρβοι και Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου να ξεπεράσουν τις οδύνες του παρελθόντος, να σφίξουν τα χέρια και να αποδείξουν, ότι είναι άξιοι να ζήσουν σαν καλοί γείτονες στην Ε.Ε.».

Σε αυτή την πρόταση συνόψισε την ουσία της μεσολαβητικής πρωτοβουλίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών για τη ρύθμιση του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση σήμερα της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας για την ΝΑ Ευρώπη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Σημαντικό χαρακτηριστικό της συνάντησης μας», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου «ήταν, ότι όλες οι πλευρές συνειδητοποίησαν πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να είναι αμοιβαία αποδεκτή. Οταν οι δύο πλευρές, Πρίστινα και Βελιγράδι, σφίξουν τα χέρια και πουν "ναι, αυτή είναι η απόφαση", όλοι εμείς θα έχουμε τη λύση που επιθυμούμε. Λύση που θα αποτελέσει την καλύτερη εγγύηση, ότι δεν πρόκειται να προκύψουν νέες συρράξεις. Επίσης, ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν αρνητικά προηγούμενα, για όλη την περιοχή».

«Ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια», χαρακτήρισε σε άλλο σημείο τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε 'ότι η πρωτοβουλία απέδειξε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής είναι σε θέση να συζητάνε σημαντικά θέματα «όχι υποχρεωτικά υπό την αιγίδα κάποιας μεγάλης δύναμης, όπως συνέβαινε συχνά στο παρελθόν».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή