Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και θυελλώδεις νοτίους ανέμους στο Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών στις βορειότερες περιοχές και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, στις βορειότερες περιοχές παροδικά αυξημένες, όπου τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές. Σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έωςε μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο το πρωΐ ισχυροί, αλλά το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέτριοι. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή