Premier League: «Χρυσό» συμβόλαιο με την NBC

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 10:30
UPD:10:40
REUTERS/Michaela Rehle
A- A A+

Τη σύναψη συμφωνίας με τον αμερικάνικο τηλεοπτικό φορέα «NBC Universal» ανακοίνωσε η Premier League.

Αν και δεν ανακοινώθηκε προς τα έξω το οικονομικό μέρος του deal, τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για «χρυσό συμβόλαιο», με βάση το οποίο τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κορυφαίου πρωταθλήματος παραχωρήθηκαν στον κολοσσό που εδρεύει στις ΗΠΑ για τα προσεχή 6 χρόνια.

Τα δικαιώματα για τις ΗΠΑ ανήκουν ήδη στην «NBC Universal», όμως η συμφωνία ήταν μονοετούς διάρκειας έναντι 75 εκατ. ευρώ. Η Premier League διαπραγματεύτηκε την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της στο εξωτερικό, έχοντας εξασφαλίσει συμφωνία για τρεις σεζόν με την BT Sport και το Sky, αρχής γενομένης από το 2016-17. Η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ καλύπτει όλους τους αγώνες της Premier League από την σεζόν 2016-17 εώς 2021-22.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, τόνισε ότι η κάλυψη των αγώνων τις δύο προηγούμενες σεζόν από το «NBC Universal», είχε οδηγήσει το ενδιαφέρον των συλλόγων και τον ανταγωνισμό στο σύνολό του, σε πρωτοφανή επίπεδα.

Το σύνολο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων, προσοδοφόρων περιοχών, όπως η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, θα έχει αξία σχεδόν 2,8 δισ. ευρώ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις