ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο χιλιοστός θανατοποινίτης από το 1976

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 10:02
A- A A+

Εκτελέστηκε σήμερα στην πόλη Ράλι της Βόρειας Καρολίνας ο χιλιοστός θανατοποινίτης από το 1976, που η αμερικανική κυβέρνηση επανέφερε την εσχάτη των ποινών.

Πρόκειται για τον Κένεθ Μπόιντ, 57 ετών που εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση ενώπιον 15 μαρτύρων στις Κεντρικές Φυλακές του Ράλι,δήλωσε η Πάμελα Γουοκερ,εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Βετεράνος του Βιετνάμ ο Μπόιντ είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 1994 για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του πρώην πεθερού του.

Λίγες ώρες πριν την εκτέλεση, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις φυλακές ζητώντας να σταματήσει η εκτέλεση. Οι διαδηλωτές κρατούσαν κεριά και ανέγνωσαν τα ονόματα των 999 ατόμων που εκτελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1976. Στη διάρφκεια της διαδήλωσης συνελήφθησαν προσωρινά 16 άτομα,επειδή μπήκαν παράνομα σε χώρους της φυλακής.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Μάικ Ισλι είχε αρνηθεί νωρίτερα να δώσει χάρη στον Μπόιντ, τονίζοντας ότι ουδείς λόγος υπάρχει.

Ο Μπόιντ πέρασε τις τελευταίες του ώρες με μέλη της οικογένειάς του. «Η ανησυχία του ήταν ότι το ποιός ήταν θα χαθεί μέσα στή σύμπτωση ότι είναι ο χιλιοστός θανατοποινίτης που εκτελείται», τόνισε ο συνήγορός του, Τόμας Μέιχερ. «Το είπε καλά: Είμαι άνθρωπος και όχι στατιστικό νούμερο», είπε ο Μέιχερ αναφερόμενος στα τελευταία λόγια του Μπόιντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή