Παπούλιας: H ελληνική γλώσσα δεν έχει όρια ούτε σύνορα

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 13:11
A- A A+

«Στη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της μαγείας της. Ο Wittgenstein είχε πει ότι "τα όρια της γλώσσας είναι τα όρια του κόσμου". Και η ελληνική γλώσσα δεν έχει όρια ούτε σύνορα. Ερχεται από πολύ μακριά, άντεξε στους αιώνες, άλλαξε, εξελίχθηκε, δάνεισε και δανείστηκε, διατηρώντας την ομορφιά και τον πλούτο της. Η ελληνική γλώσσα είναι ένας ασύνορος συναρπαστικός κόσμος, που ποτέ δεν τον μαθαίνουμε αλλά πάντα μας μαθαίνει, που εξακολουθεί να γοητεύει και να αιφνιδιάζει με την αρχιτεκτονική της σύνταξής της, με το βάθος και τις αποχρώσεις των νοημάτων της, με τη δύναμη των λέξεών της που, όπως είπε ένας μεγάλος μας ποιητής, "είναι φλέβες, μέσα τους αίμα τρέχει".

Εχοντας διατελέσει Πρόεδρος της "Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς", αισθάνομαι περηφάνια γιατί το Σωματείο μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτοπορία της πνευματικής ζωής του τόπου.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, εύχομαι σε όλους σας να φύγετε πλουσιότεροι σε γνώσεις και σε βιώματα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο πρόεδρο του Σωματείου "Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά" κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του υπουργών, βουλευτών και του πρόεδρου της Ακαδημίας Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς