Γκάμπια: Στο εδώλιο άνδρας που μοιράστηκε στο Facebook σκίτσο του Μωάμεθ

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2015 09:10
UPD:15:58
REUTERS/THOMAS WHITE
A- A A+

Ένας πολίτης της Γκάμπιας, που κατηγορείται ότι μοιράστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, προφυλακίστηκε και θα δικαστεί τη Δευτέρα, όπως δήλωσε χθες δικαστική πηγή.

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου 30 ετών, προφυλακίστηκε την Πέμπτη στη Μπρικάμα, κοντά στην πρωτεύουσα, και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι», φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καταγγέλλουν συχνά παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην αγγλόφωνη αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής, η οποία περιβάλλεται από τη Σενεγάλη, και κυβερνάται με σιδηρά πυγμή μετά το 1994 από τον Γιαχία Τζαμέ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή