ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση παραγωγός και συμμέτοχος της διαπλοκής

«Επιλογή Καραμανλή ο Γ. Παλαιοκρασσάς»
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 16:11
A- A A+

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι θύμα της διαπλοκής, αλλά παραγωγός και συμμέτοχος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Παλαιοκρασσά.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για απαξίωση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη ακόμη και στοιχειώδους σοβαρότητας και υπευθυνότητας, με αποτέλεσμα, όπως παρατήρησε, να δημιουργεί σοβαρότατα ερωτηματικά για το αν είναι σε θέση να διοικήσει τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να φέρει μια ανθούσα επιχείρηση στα πρόθυρα της διάλυσης.

Αναφερόμενος στο θέμα Παλαιοκρασσά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Κ. Καραμανλή, επιλογές του οποίου, όπως είπε, είναι τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΗ. Και αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει το κόστος της κυβερνητικής ανευθυνότητας.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση παριστάνει το μεταρρυθμιστή με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγών στις ΔΕΚΟ, αλλά δεν πρέπει, όπως τόνισε, να χωρίζουμε τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη και πρόσθεσε ότι μπορούν οι ΔΕΚΟ να είναι ανταγωνιστικές, αλλα δεν χρειάζεται γι' αυτό να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματέυσεις και οι συλλογικές συμβάσεις.

Όσον αφορά τις προσλήψεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επαναφέρει με απροκάλυπτο τρόπο την πελατειακή λογική, μια λογική που,όπως είπε, είναι η αντίληψη με την οποία κυβερνά τη χώρα ο κ. Καραμανλής. Μοναδικό προσόν για τις προσλήψεις στις ΔΕΚΟ θα είναι «η γνωστή γαλάζια συνέντευξη και ο μπάρμπας στην Κορώνη», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι η μόνη απούσα από τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι διακυβεύονται τεράστια εθνικά συμφέροντα και ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται σε βάρος των αγροτών μας.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν έχει την πολυτέλεια να απωλέσει πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και δεν αντέχει άλλη χαμένη μάχη.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή