Europa League: Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Μπρόντμπι

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 14:44
UPD:14:48
INTIME SPORTS/MOTIONTEAM
A- A A+

Η 10 φορές πρωταθλήτρια Δανίας, Μπρόντμπι, θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League, με το «δικέφαλο» να έχει μπροστά του άλλη μία πρόκληση.

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ομάδες της σκανδιναβικής χώρας, η οποία εκτός των 10 πρωταθλημάτων έχει κατακτήσει και 6 κύπελλα. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και στους ομίλους του Champions League (1998). Ένα χρόνο νωρίτερα έφτασε μέχρι και τους «8» του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Ιδρύθηκε το 1964, έχει χρώματα το κίτρινο και το μπλε, ενώ το γήπεδό της είναι χωρητικότητας 29.000 θέσεων.  Για να φτάσει μέχρι τα play off απέκλεισε διαδοχικά, στον πρώτο προκριματικό τη Γιούβενες από το Σαν Μαρίνο με δύο νίκες (9-0, 2-0), δυσκολεύτηκε με τη Μπερόε από τη Βουλγαρία (0-1, 0-0) και χθες πήρε 2-2 από την Ομόνοια στην Κύπρο μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Στο πρωτάθλημα Δανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά και μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δανός Τόμας Φρανκ. Από τους ξένους που διαθέτει ξεχωρίζει ο Νοτιοαφρικανός μέσος, Πίρι, ωστόσο, το μεγάλο της αστέρι είναι ο Φινλανδός επιθετικός, Τέμου Πούκι (πέτυχε και δύο γκολ απέναντι στην Ομόνοια), που έχει περάσει από Σεβίλλη, Σάλκε και Σέλτικ.

Στην άμυνα «δεσπόζει» ο Δανός στόπερ, Ντάνιελ Άγκερ, που έχει παίξει επί σειρά ετών στη Λίβερπουλ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις