Ενας ακόμη γάμος Ωνάση

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 17:43

A- A A+

Της αρέσουν οι σαπουνόπερες στη βραζιλιάνικη τηλεόραση και τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ. Το γιαπωνέζικο φαγητό και τα ψητά της βραζιλιάνικης κουζίνας. Μερικές φορές δεν μπορεί να αντισταθεί σε λίγο κέικ με παγωτό, παρότι προσπαθεί να μην παίρνει βάρος. Δεν είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, είναι η 20χρονη μοναδική κληρονόμος της περιουσίας Ωνάση, η Αθηνά-Ελένη Ρουσέλ-Ωνάση, που το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου παντρεύεται σε μεγαλοπρεπή τελετή στο Σάο Πάολο τον 32χρονο βραζιλιάνο πρωταθλητή της ιππασίας, Αλβάρο Αφόνσο ντε Μιράντα, πατέρα μιας εξάχρονης από σχέση του με τη συμπατριώτισσά του Σίμπελε Ντόρσα.

Για γάμο της δεκαετίας κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα «Guardian», υπό τον τίτλο: «Ενας ακόμη γάμος Ωνάση, ένα ακόμη δράμα». Με μια σύντομη αναδρομή στο τραγική μοίρα της οικογένειας Ωνάση, η εφημερίδα γράφει για τις ψυχρές πλέον σχέσεις της νύφης με τον πατέρα της, λόγω των αντιρρήσεων του για το γάμο. «Το κορίτσι των Ωνάση αγνοεί τις αμφιβολίες για το γάμο της» τιτλοφορεί το άρθρο της η εφημερίδα «Times». Αναφέρει ότι ο πατέρας της Αθηνάς διαφωνεί με το γάμο, χαρακτηρίζοντας τον «Ντόντα», όπως τον αποκαλούν, τυχοδιώκτη, καιροσκόπο και υπεύθυνο για την απόφαση της κόρης του να τού αποσπάσει τον έλεγχο της περιουσίας της.

Ωστόσο, κι ο Τιερί όταν παντρεύτηκε το 1984 την Χριστίνα, είχε επίσης χαρακτηριστεί καιροσκόπος. Η σύζυγός του χρηματοδοτούσε την πολυδάπανη ζωή του, ακόμη και όταν δημοσίως πλέον την απατούσε με πολλές φιλενάδες. Μια από αυτές ήταν η Γκάμπι, με την οποία έκανε δεύτερη οικογένεια.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ακόμη και το νυφικό Βαλεντίνο, είναι παρόμοιο με αυτό που φόρεσε η Ζακλίν Κένεντι το 1968 όταν παντρεύτηκε τον παππού της Αθηνάς, Αριστοτέλη Ωνάση.

Η Αθηνά θα γίνει 21 ετών τον Ιανουάριο του 2006 και αντιμετωπίζει ένα νομικό αγώνα για τον έλεγχο του κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση. Η Αθηνά έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. «Ξέρει τα άλογα, όπως και να ιππεύει. Εχει τεχνική και ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο πεθερός της, βιομήχανος Ρικάρντο Μιράντα.

Το ζευγάρι προτίθεται να επιστρέψει στο Βέλγιο για προπονήσεις. Ενα μόνο έχει μείνει μυστικό: αν το ζευγάρι έχει υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό.

Σημείωση: Το ζευγάρι δεν δέχτηκε δώρα από τους περίπου 750 καλεσμένους, και τούς συνέστησε δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή