Τσ. Ράις: Τίποτα δεν αλλάζει την Ιστορία της Μακεδονίας

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 21:00
UPD:21:01
A- A A+

Τίποτε απ' όσα έχει κάνει η αμερικανική κυβέρνηση δεν αλλάζει την Ιστορία και το μεγάλο πολιτισμό που υπήρξε εδώ, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσαρλς Ράις, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο μουσείο της Βεργίνας, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Νίκου Τσιαρτσιώνη.

«Η κυβέρνησή μου αναγνώρισε το έθνος που ζει βόρεια αυτής της χώρας έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητά του ως πολυεθνικό κράτος», είπε ο κ. Ράις, ο οποίος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν «την προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για ένα αμοιβαία αποδεκτό όνομα που η Ελλάδα και η Μακεδονία -όπως αποκάλεσε την ΠΓΔΜ- θα χρησιμοποιούν τόσο στις διεθνείς όσο και στις διμερείς τους σχέσεις».

Αν συμφωνηθεί οποιοδήποτε άλλο όνομα, θα το εφαρμόσουμε, διευκρίνισε ο κ. Ράις, ο οποίος τόνισε ότι δεν επισκέφθηκε το μουσείο για πολιτική, αλλά για να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιαρτσιώνης, παρατήρησε ότι η Μακεδονία του Πολιτισμού είναι μία αναλλοίωτη πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα οποία διεκδικούνται σήμερα, ενώ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι μέσω της επίσκεψης του ο κ. Ράις είχε την ευκαιρία να καταλάβει καλύτερα την Ιστορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή