ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Καραμανλής συμμέτοχος στο συμβιβασμό με τη διαπλοκή

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 16:18
A- A A+

«Ο κ. Καραμανλής δεν είναι αμέτοχος. Είναι συμμέτοχος και συνυπεύθυνος. Είναι ενήμερος, συμμέτοχος και συνυπεύθυνος για όλα αυτά που συζητούνται σήμερα. Και αν θέλω να χρησιμοποιήσω την ορολογία του κ. Παλαιοκρασσά, για τον "συμβιβασμό με τη διαπλοκή"».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας όσα ανέφερε σήμερα στη συνέντευξή του ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

«Η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Αθανασάκης, «ματαίως επιχείρησε να στρέψει το θέμα στο παρελθόν. Αλλά και με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παλαιοκρασσά, είναι προφανές ότι, οι αναφορές του αφορούν κυρίως το παρόν. Αφορούν κυρίως την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Και είναι προφανές το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργείται για την κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί όλες αυτές οι αναφορές αφορούν μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ που η πλειοψηφία τους ορίζεται απ’ την κυβέρνηση. Αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης, τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Σιούφα, που αναφέρεται ονομαστικά, αλλά θα πρόσθετα και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έχει την ευθύνη για τις ΔΕΚΟ και τη συναρμοδιότητα, τουλάχιστον, για τις ΔΕΚΟ», παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης.

«Αφορούν όμως, προσωπικά και τον πρωθυπουργό, τον κ. Καραμανλή, παρά την προσπάθεια του κ. Παλαιοκρασσά να τον διαφοροποιήσει και να τον αφήσει απέξω απ’ αυτή την ιστορία σήμερα και όχι σε συνέχεια με όσα έλεγε στην επιστολή του. Γιατί όπως γνωρίζετε υπήρξαν συσκέψεις του κ. πρωθυπουργού με τον κ. Παλαιοκρασσά, τον κ. Σιούφα, τον κ. Αλογοσκούφη. Υπήρξαν προηγούμενες επιστολές μας λέει ο κ. Παλαιοκρασσάς προς τον πρωθυπουργό, και ειδικές ενημερώσεις«, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ αντιμετώπισαν το θέμα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς σαν εργαλείο κομματικής εμπάθειας και μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Αρνήθηκαν κάθε πρότασή μας για την κοινή στάση και κοινή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα είναι οι ίδιοι υπόλογοι για τα δοβλέτια στην κυβέρνηση, για τα δοβλέτια στις ΔΕΚΟ, για τα παιχνίδια εξουσίας, για τις διευθετήσεις συμφερόντων, για τις πελατειακές σχέσεις που αναδεικνύονται».

Ο κ.Αθανασάκης έκανε λόγο για τραγέλαφο «με τις ιστορίες γύρω απ’ τη ΔΕΗ και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τις επιστολές και τις δηλώσεις του κ. Παλαιοκρασσά και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης», και παρατήρησε πως από μια επιχείρηση με ανοδικούς όλους τους δείκτες της, η ΔΕΗ «έχει πάρει την αντίστροφη πορεία, μια καθοδική πορεία και σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της και σε ό,τι αφορά την τιμή της μετοχής της και σε ό,τι αφορά συνολικότερα τα αποτελέσματά της και την πορεία της προς το μέλλον, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό».

Ερωτηθείς τέλος αν το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα παραίτησης κάποιων υπουργών μετά τις καταγγελίες, ο κ. Αθανασάκης δήλωσε: «Γνωρίζετε ότι, στα θέματα αυτά έχω μια πάγια απάντηση, δηλώνοντας την συνυπευθυνότητα όλων, και βεβαίως, την συνυπευθυνότητα και την ευθύνη του πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή, ο οποίος έχει την ευθύνη και για την τοποθέτηση και για τον έλεγχο των υπουργών του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή