Η Ράις υπεραμύνεται της αντιτρομοκρατικής πολιτικής των ΗΠΑ

Κάλεσε τους ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν τις «δύσκολες επιλογές» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 16:27
A- A A+

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, υπεραμύνθηκε σήμερα των αμφιλεγόμενων δραστηριοτήτων της CIA στην Ευρώπη και της γενικότερης στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι των ύποπτων τρομοκρατίας. Η κ. Ράις καλεσε τους ευρωπαίους συμμάχους να εμπιστεύονται τις ΗΠΑ, κάνοντας τις «δύσκολες επιλογές» -όπως είπε- που είναι απαραίτητες για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις της πριν αναχωρήσει για την ευρωπαϊκή της περιοδεία, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η CIA διατηρεί μυστικούς τόπους κράτησης ύποπτων τρομοκρατών στην ανατολική Ευρώπη.

«Εναπόκειται στις κυβερνήσεις και τους πολίτες τους να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεργασθούν μαζί μας για να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της ίδιας τους της χώρας ή εναντίον άλλων χωρών και να αποφασίσουν κατά πόσον μπορούν να δημοσιοποιούν ευαίσθητες πληροφορίες. Εχουν το κυριαρχικό δικαίωμα να κάνουν αυτή την επιλογή», τόνισε η Ράις στη βάση Αντριους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας λίγο πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο που θα την μετέφερε στην Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή