Στην πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση για τα άτομα με αναπηρία

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 16:33
A- A A+

Την Έκθεση για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα παρέλαβε σήμερα από τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η πρόεδρος της Βουλής, ¶ννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

Η φετινή Έκθεση έχει θέμα την προσβασιμότητα ως «κλειδί» για την εξάλειψη των διακρίσεων και αναφέρεται στην ποιοτική αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με στόχο τη διασφάλιση της ισότητας, της αυτονομίας και της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος στην επιλογή των ατόμων με αναπηρία.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα τόνισε πως «το πρόβλημα της προσβασιμότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρίες δεν αφορά μόνο την πολιτεία, αλλά ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Είναι υπόθεση αγωγής του πολίτη, ένδειξη πολιτισμού της κοινωνίας μας».

Η πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας για τη σταθερή, έμπρακτη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας, σημειώνοντας ότι η Έκθεση αποτελεί κίνητρο για τη Βουλή, ώστε να εξετάσει τι περισσότερο και καλύτερο μπορεί να κάνει για την προσβασιμότητα των αναπήρων στις υπηρεσίες της.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Βουλής για τη θερμή συμπαράστασή της και υπογράμμισε ότι η προσβασιμότητα είναι συνδεμένη με ένα από τα πιο ιερά δικαιώματα του ανθρώπου, το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής σε ό,τι αφορά το δομημένο, φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον, καθώς και το δικαίωμα στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση.

Στη συνάντηση παρευρέθη και η πρόεδρος της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, Ελευθερία Μπερνιδάκη-¶λντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή