Γοητευτικός και «αυθεντικός» υποψήφιος

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 14:08
UPD:14:09
REUTERS/NANCY WIECHEC

Σύμφωνα με πολιτικούς σχολιαστές, μία μερίδα πολιτών βρίσκει τον Ντόναλντ Τραμπ «αυθεντικό», που «μιλά έξω από τα δόντια» σε αντίθεση με τους επαγγελματίες πολιτικούς.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Εφης Τριήρη
[email protected]

Μια άλλη όψη στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος έχει λανσάρει ο 69χρονος Αμερικανός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένως «ταράξει τα νερά» στις ΗΠΑ με τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του, που ξεφεύγουν της πολιτικής νομιμότητας και εξακοντίζονται προς όλα τα μέτωπα.

Οεκκεντρικός δισεκατομμυριούχος τα έχει βάλει με όλους και με όλα από τότε που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των κρίσιμων εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ. Προσέβαλε τους Μεξικανούς μετανάστες στις ΗΠΑ, κάποιους αντιπάλους του στην προεκλογική κούρσα, αλλά και τον βετεράνο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, προκαλώντας οργή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ενίοτε να αναδιπλώνεται. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί έκπληξη είναι ότι αυτή ακριβώς η ακραία συμπεριφορά αποτελεί και το στοιχείο που συγκρατεί δίπλα του τους υποστηρικτές του και τον κάνει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι των υπόλοιπων Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων.

Με τη Χίλαρι Κλίντον δε να θεωρείται σχεδόν η βέβαιη Δημοκρατική αντίπαλος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, στους Ρεπουμπλικάνους έχει σημάνει συναγερμός για τη δημοτικότητα του κ. Τραμπ και εκφράζονται ανησυχίες ότι με τις ακραίες δηλώσεις του θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα ζημιά στον κόσμο, αποξενώνοντας μερίδα μετριοπαθών ψηφοφόρων και την καθοριστική μειονοτική ψήφο. Βεβαίως, ακόμη δεν έχει ξεδιπλώσει το ακριβές όραμά του για την αμερικανική οικονομία και την προεδρία και αυτό κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι τα ποσοστά που έχει εξασφαλίσει θα μειωθούν σημαντικά, ενδεχομένως και μετά το πρώτο ντιμπέιτ με τους βασικότερους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πολιτικούς σχολιαστές, μία μερίδα πολιτών βρίσκει τον Ντόναλντ Τραμπ «αυθεντικό», που «μιλά έξω από τα δόντια» σε αντίθεση με τους επαγγελματίες πολιτικούς, με τον «αέρα» φυσικά του πλούτου, δεδομένου ότι με μία «αυτοκρατορία» στον χώρο της τηλεόρασης και του real estate διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Τις επόμενες ημέρες, λοιπόν, θα είναι οι ψηφοφόροι που θα κληθούν να απαντήσουν κατά πόσο οι ακραίες δηλώσεις και το χρήμα μπορούν να κάνουν έναν υποψήφιο πολιτικά «γοητευτικό» και «αυθεντικό»... 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή