Παπανδρέου σε νέους: Aμφισβητείστε τα πάντα

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 19:29
A- A A+

Η λέξη αμφισβήτηση δίνει το στίγμα της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμπνευσης και Διαλόγου για τη νέα γενιά http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/05/1127427.htm .

Πρόκειται για την έναρξη της προσπάθειας επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου δεν επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης, προτιμώντας ένα λόγο χαλαρό, με αναφορές στη νέα γενιά, τη θέση της στην ελληνική κοινωνία, στα οράματά της, στις ελπίδες της, στις προοπτικές της.

Ο κ. Παπανδρέου ενθάρρυνε τους παριστάμενους να αμφισβητήσουν τα πάντα, ακόμα και τον ίδιο, την αναξιοκρατία, την πελατειακή σχέση, την αδιαφάνεια, τον κρατισμό, τον κομματισμό και τον παρασιτισμό.

Και τους κάλεσε να απορρίψουν την αντίληψη, σύμφωνα με την οποία όλοι είναι ίδιοι, γιατί αυτή η αντίληψη, όπως είπε, θέλει τη νέα γενιά υποταγμένη και συμβιβασμένη με όλα τα κατεστημένα, τα οποία, ο κ. Παπανδρέου, ζήτησε επίσης να αμφισβητηθούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανανέωσης, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι και ηλικιακή.

Αναφερόμενος στο φοιτητικό κίνημα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να υποτάσσεται σε λογικές συναλλαγής με τους καθηγητές, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και αναγνώρισε ότι και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ φοιτητική παράταξη συμμετείχε σε τέτοιες διαδικασίες.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανανέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ένταξή τους σε ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν σύγχρονες αυτοδιοικητικές θέσεις και οράματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή