Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά εκτός Ρίο η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 14:54
UPD:14:56
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η Εθνική ομάδα 4Χ100 ελεύθερο των Ανδρών τα ''έδωσε όλα'' στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης του Καζάν, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ακόμη κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, που αποτελούσε άλλωστε και το μεγάλο στόχο της.

Οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές, που ήταν οι Οδυσσέας Μελαδίνης, Κριστιάν Γκολομέεβ, Χρήστος Κατραντζής και Ανδρέας Βαζαίος, ''έσπασαν'' το χρονόμετρο τερματίζοντας τρίτοι με χρόνο 3:16.83 (η προηγούμενη επίδοση ήταν 3:19.09), στην τελευταία προκριματική σειρά, όμως στο σύνολο η ελληνική ομάδα κατετάγη 14η.

Την απευθείας πρόκριση για τους Αγώνες της Βραζιλίας εξασφάλισαν οι πρώτες δώδεκα ομάδες (η 12η επίδοση ήταν 3:16.01), όμως απομένουν ακόμη τέσσερα "εισιτήρια" που θα διατεθούν βάσει επιδόσεων, οπότε ελπίδες για συμμετοχή υπάρχουν ακόμη και μάλιστα είναι αρκετές, αλλά αυτό θα γίνει γνωστό το 2016. 

Η μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, αφορούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή η σειρά στην οποία μετείχαν (ίδια με την Ελλάδα) ήταν ''αργή'' συγκριτικά με τις υπόλοιπες δύο, οι ΗΠΑ αν και πρώτες με χρόνο 3:16.01 βρέθηκαν συνολικά ενδέκατες και έμειναν εκτός τελικού, σε ένα αγώνισμα που έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις 11 από τις 15 προηγούμενες διοργανώσεις! 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις