ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 16:10
A- A A+

Για μία ακόμη «εκδήλωση της αναξιοπιστίας και της υποκρισίας της ΝΔ όσον αφορά στη διαφάνεια», έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και ¶μυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε δηλώσεις του με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τις προμήθειες αμυντικού υλικού των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπουτσής, «η κυβέρνηση αρνείται στην πραγματικότητα τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία να εγκρίνει τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως ακριβώς προτείνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -και όπως επιπλέον περιλαμβανόταν και στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, στην οποία είχε σύρει η Ν.Δ. τη Βουλή των Ελλήνων, ακριβώς για το θέμα της διαφάνειας στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

«Η ΝΔ αποδεικνύεται ότι σήμερα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Ενώ την ίδια στιγμή, προχωρά στις απευθείας αναθέσεις για τα F-16 και για τα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς να ενδιαφέρεται ακριβώς ούτε για το νέο πλαίσιο, ούτε για τη διαφάνεια, ούτε βεβαίως για τους διεθνείς διαγωνισμούς», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης «να κληθεί ο γενικός γραμματέας Εξοπλισμών κ. Ζορμπάς και ο Α/ΓΕΕΘΑ κι ένας εκπρόσωπος από την ΕΒΟ, προκειμένου να μας βοηθήσουν και να ξεκαθαρίσουν πολλές πτυχές από αυτήν την διαδικασία που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για όλους».

«Την ίδια στιγμή μάλιστα, βλέπουμε ότι σε όλα τα ΜΜΕ αυξάνονται τα στοιχεία και οι πληροφορίες ότι δεν είχαν ενημερωθεί τα επιτελεία, δεν είχε συμμετάσχει σε όλη την επεξεργασία αυτού του Νομοσχεδίου ο κ. Ζορμπάς και φοβούμαστε ότι, βρισκόμαστε σε μια νέα υπόθεση, σαν κι αυτή που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τον κ. Παλαιοκρασσά», συμπλήρωσε ο Χρήστος Παπουτσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή