Αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ζήτησε ο Ρουγκόβα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 17:37
A- A A+

Την ευθεία αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ως μοναδική λύση στο ζήτημα της περιοχής, έθεσε ο πρόεδρος του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο κ. Ρουγκόβα, φανερά καταβεβλημένος από την ασθένειά του, δέχθηκε στην κατοικία του τον κ. Μολυβιάτη και τους αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Κροατίας (ατυπη τρόικα της Διαβαλκανικής Συνεργασίας), τους οποίους και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους αλλά και για την στρατιωτική παρουσία των χωρών τους στην περιοχή.

«Ενα ανεξάρτητο και δημοκρατικό Κόσοβο, ενταγμένο στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, σε σταθερή συνεργασία με τις ΗΠΑ, με καλές σχέσεις με τους γείτονες και με σεβασμό των μειονοτήτων, είναι η μόνη λύση για την ηρεμία και τη σταθερότητα στην περιοχή μας], τόνισε ο κ. Ρουγκόβα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα δικαιώματα των μειονοτήτων του Κοσόβου ο κ. Ρουγκόβα επισήμανε ότι το νομικό σύστημα είναι σχετικά καινούργιο και βελτιώνεται διαρκώς, ενώ τόνισε ότι η ανεξαρτησία του Κοσόβου θα σημάνει και τη βελτίωση των όρων διαβίωσης όλων των πολιτών του.

Από την πλευρά του, ο κ. Μολυβιάτης έκανε λόγο για την ανάγκη στενής συνεργασίας της ηγεσίας του Κοσόβου με τις γειτονικές χώρες και ευχήθηκε οι αρχές που έχουν υιοθετηθεί από τη Διεθνή Κοινότητα ως προϋποθέσεις για την διευθέτηση του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου, να αποτελέσουν και τη βάση των διαπραγματεύσεων που επίκεινται.

Πηγη ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή