Opel: Μας οδηγεί στην πρώτη υποθαλάσσια χορευτική παράσταση παγκοσμίως

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 11:33
UPD:11:33

Η δεύτερη γενιά του bestseller της Opel βασίζεται στη βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία «η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια», που, λάνσαρε η Opel, για πρώτη φορά, στην κατηγορία LCV.

A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το πρωτοφανές εγχείρημα Drops of Breath: μία υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με υποβρύχιο κοινό που πρόκειται να παρουσιάσουν οι χορογράφοι Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα), Sophie Bulbulyan (Γαλλία) και σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρο και μία οργανωτική ομάδα από δώδεκα χώρες.

Η Opel συμμετέχει στην επιτυχή διεξαγωγή της παράστασης Drops of Breath και ήδη δίνει δυναμικά το παρών παρέχοντας οχήματα για τη διακίνηση των διοργανωτών, συμμετεχόντων και προσκεκλημένων.

Ο στόλος που διατέθηκε από την Opel και κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκόλλητα στην Αττική, αποτελείται αποκλειστικά από νέα Corsa σε 5θυρη έκδοση, εφοδιασμένα με το νέο αποδοτικό και παράλληλα οικονομικό βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου καθώς από το νέο Vivaro Combi 1.6 diesel, όπου ο χώρος των επιβατών γίνεται και χώρος μεταφοράς αντικειμένων με την αφαίρεση των καθισμάτων.

Σε ένα υποβρύχιο αμφιθέατρο διαμορφωμένο στο βυθό με κορδέλες που παραπέμπουν σε αρχαίες ελληνικές κολόνες δεκατέσσερις επαγγελματίες & ερασιτέχνες καλλιτέχνες (τρία άτομα με αναπηρία & τρία παιδιά) από Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο θα εκτελέσουν μία υποβρύχια χορογραφία στην παραλία του Ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα.

Η παράσταση είναι το ξεκίνημα ενός καινοτόμου project με την ονομασία «Η Υποβρύχια Kαρδιά της Μεσογείου» μέσα από το οποίο αναδεικνύονται κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες.

Το νερό σαν μορφή ενέργειας και φυσικό στοιχείο, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτική, θρησκεία. Γεφυρώνει διαφορές, ενώνει ανθρώπους, χώρες και πολιτισμούς.

Η Γαλλίδα χορογράφος Sophie Bulbulyan έχει ασχοληθεί με άτομα με αναπηρία και πιστεύει στην ισοτιμία και την απεριόριστη ελευθερία που υπάρχει κάτω από το νερό.

H Αποστολία Παπαδαμάκη, η χορογράφος της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, πιστεύει στην ισότητα, ιδιαίτερα κάτω από το νερό, αφού όπως αναφέρει «είμαστε όλοι φτιαγμένοι από την ίδια σύσταση, 70% νερό».

Η ίδια και η ομάδα της υποστηρίζουν τη βιωματική εμπειρία της κίνησης, κάτω ή έξω από το νερό, και τα τεράστια θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία.

Όπως έχει δηλώσει η ίδια «η ικανότητα της πλευστότητας είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, αυτό αναζητώ. Την ελευθερία της αναπνοής, του αέρα που πάντα κυκλοφορεί, μας δίνει ζωή και δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει σε όποια κατάσταση, κοινωνική, πολιτική ζούμε το σήμερα».

Το κοινό θα έχει τρεις επιλογές για να παρακολουθήσει την παράσταση: Με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 6μ από ειδικές θέσεις θεατών, πανοραμικά, με μάσκα/αναπνευστήρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ή από οθόνη στην παραλία του Grecotel Cape Sounio.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι 25, 26, 27/09/2015, ενώ η προπώληση εισιτηρίων θα ανακοινωθεί μέσω του www.dropsofbreath.com.

Μία crowdfunding καμπάνια λανσαρίσματος βγήκε στον αέρα πριν μερικές ημέρες προσφέροντας τα πρώτα εισιτήρια της παράστασης καθώς και πολλά συλλεκτικά δώρα στο σύνδεσμο  https://www.kickstarter.com/projects/254857582/drops-of-breath.

Με το νέο Vivaro

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να «μυηθούμε» στο όλο σκηνικό, οδηγώντας, πρόσφατα, ένα από τα οχήματα με τα οποία χορηγεί η Opel τις μετακινήσεις του ξεχωριστού project.

Παρέα με το νέο Opel Vivaro που συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος με ανέσεις και στυλ επιβατικού αυτοκινήτου, ταξιδέψαμε σε όλη την ακτογραμμή της Αττικής και από εκεί συνεχίσαμε προς την Πελοπόννησο, θέλοντας να επεκτείνουμε τα όρια της αναζήτησής μας στο υγρό στοιχείο που αποτελεί «εθνικό πλούτο» της Ελλάδας.

Η δεύτερη γενιά του bestseller της Opel βασίζεται στη βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία «η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια», που, λάνσαρε η Opel, για πρώτη φορά, στην κατηγορία LCV.

Στη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση προστίθενται προηγμένες τεχνολογίες και πλείστα πρακτικά, καινοτόμα χαρακτηριστικά κάτω από το καπό – κινητήρες diesel με πλούσια ελκτική ισχύ και προηγμένη ισχύ BiTurbo – αλλά και μέσα στην καμπίνα.

Έτσι το Vivaro γίνεται μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση σ’ αυτή τη σημαντική κατηγορία.

Με ετήσιες πωλήσεις περίπου 50.000 οχημάτων, έχει πάνω από το 10% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς για μεσαία van.

Το εξωτερικό του νέου Opel Vivaro είναι, πλέον, ακόμα πιο κομψό και μοντέρνο.

Με μία μεγάλη, εντυπωσιακή μάσκα, χαρακτηριστικούς προβολείς και την κομψή λεπίδα στο προφίλ παραπέμπει στις χαρακτηριστικές φόρμες των επιβατικών μοντέλων της μάρκας.

Οι προβολείς περιβάλλονται από γυαλιστερά μαύρα ένθετα με ενσωματωμένα στοιχεία χρωμίου που αναδεικνύουν τον πολυεδρικό σχεδιασμό τους.

Τα φώτα ημέρας υιοθετούν σχεδίαση τύπου φτερού, στοιχείο σχεδιαστικής ταυτότητας της Opel και διατίθενται με σύγχρονη, προηγμένη τεχνολογία LED, χαρίζοντας στο Vivaro μία μοναδική εμφάνιση.

Με την κομψότητα, τη φαρδιά μετωπική επιφάνεια, και το ‘καθαρό’, πρακτικό πίσω τμήμα το Vivaro εκφράζει τη στιβαρότητα που αναζητούν οι πελάτες από ένα van στην καθημερινή χρήση του.

Σχεδιαστικά, το προφίλ του λανσάρει τη γλυπτική τέχνη στην κατηγορία van με το στυλιστικό στοιχείο της λεπίδας να εκτείνεται από τους εξωτερικούς καθρέπτες μέχρι τα πίσω φτερά- γνωστό από την οικογένεια Insignia και τα μοντέλα Astra GTC.

Ανάλογα με το πώς πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το νέο Vivaro -σαν ανθεκτικό van, κλασικό επαγγελματικό εργαλείο ή ένα άνετο και ευρύχωρο επιβατικό αυτοκίνητο - οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις αμαξωμάτων.

Επιπλέον, η χρωματική παλέτα του νέου Vivaro περιλαμβάνει έντεκα στάνταρ αποχρώσεις, με πέντε απλές και έξι μεταλλικές δύο στρωμάτων.

Από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, θα διατίθενται και άλλες αποκλειστικές αποχρώσεις για οχήματα ειδικής χρήσης. Επομένως, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν το νέο τους Vivaro με κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους επιχείρηση και επαγγελματική ανάγκη.

Το πολυμορφικό Vivaro ικανοποιεί όλες σχεδόν τις ανάγκες των πελατών.

Η νέα έκδοση συνεχίζει την επιτυχημένη φιλοσοφία της ποικιλίας μοντέλων και διατίθεται σε διάφορες διατάξεις με δύο συνολικά μήκη και δύο ύψη, σε εκδόσεις panel van, Combi, crew van και λεωφορείου.

Στην πραγματικότητα, το νέο Vivaro απαντά ακόμα καλύτερα στις ανάγκες μεταφορών από τον προκάτοχό του, αφού και στις δύο εκδόσεις μήκους – η πρώτη έχει μήκος περίπου 5 μ, και η δεύτερη προσθέτει άλλα 40 εκ. -είναι σχεδόν 22 εκ. μακρύτερο, προσφέροντας έξτρα χώρο κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό και στο εσωτερικό, αλλά και νέες επιλογές μεταφοράς, ανέφικτες μέχρι πρότινος.

Το νέο Vivaro είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο βαρέως τύπου, ακούραστο και για κάθε είδους χρήση, μεταξύ άλλων χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία των κινητήρων του.

Διατίθεται με νέους turbo diesel: έναν 1.6 CDTI και έναν προηγμένο 1.6 BiTurbo CDTI με σειριακή υπερσυμπίεση και σύστημα δύο ψυγείων (twin-cooler).

Με ταυτόχρονη λειτουργία δύο υπερσυμπιεστών, ο κινητήρας αυτός συνδυάζει άριστες επιδόσεις με υψηλή οικονομία καυσίμου.

Η κατανάλωση μικτού κύκλου με τις νέες μονάδες turbo diesel μειώνεται πάνω από ένα λίτρο, ενώ με τον BiTurbo πέφτει και κάτω από τα 6,0 λτ/ 100 χλμ (προκαταρκτικά δεδομένα).

Αυτό προσφέρει στη νέα έκδοση του επιτυχημένου και χαρισματικού μοντέλου της Opel κορυφαίες τιμές στην κατηγορία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή