Δίκη «17Νοέμβρη» - Προσκόμιση νέων στοιχείων για τη γιάφκα στην οδό Πάτμου

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 12:01
A- A A+

Με καθυστέρηση 25 λεπτών λόγω αργοπορίας των Αγγελικής Σωτηροπούλου και Παύλου Σερίφη ξεκίνησε η 3η μέρα διαδικασίας Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των κατηγορουμένων Γιάννη Σερίφη, Αγγελικής Σωτηροπούλου, Πάτροκλου Τσελέντη και Νίκου Παπαναστασίου, περί απαραδέκτου των εφέσεων υπέρ του νόμου που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Χ. Λάμπρου.

Απέρριψε επίσης το αίτημα για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου να ανατεθεί σε ιδιωτικό φορέα να εγκαταστήσει μηχανήματα για την καταγραφή των πρακτικών.

Την αντίδραση της υπεράσπισης προκάλεσε η προσκόμιση στο δικαστήριο από την εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη εγγράφου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με πρόσφατα αποτελέσματα ελέγχων που έγιναν σε κλειδιά που εντοπίστηκαν στην γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πάτμου.

Η εισαγγελέας ζήτησε να ενημερωθούν όλοι οι παράγοντες για το έγγραφο καθώς στην πρόοδο της δίκης, όπως είπε, θα ζητήσει την ανάγνωση του.

Η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το επίμαχο έγγραφο, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα πραγματογνωμοσύνης την οποία δεν διέταξε το δικαστήριο, αλλά εισάγεται από την Διωκτική Αρχή.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για το έγγραφο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, Β. Καρύδης, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Στο αίτημα αντιτάχθηκε αμέσως ο Πάτροκλος Τσελέντης, ενώ και η εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν συναινεί στην είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων εντός της δικαστικής αίθουσας.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή