Υπαρχηγός Αλ Κάιντα: Ο Οσάμα είναι ζωντανός

Και συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Δύσης
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 12:24
A- A A+

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, σαουδάραβας Οσάμα μπιν Λάντεν, είναι ακόμη ζωντανός και συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Δύσης, υποστήριξε ο υπαρχηγός της οργάνωσης, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε στο Ίντερνετ.

«Η αλ Κάιντα είναι ακόμη, δόξα τω Θεώ, μια βάση για τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Ο πρίγκιπάς της, Σεΐχης Οσάμα μπιν Λάντεν, ας τον προστατεύει ο θεός, συνεχίζει να ηγείται του τζιχάντ», τονίζει ο Ζαουάχρι στο μήνυμά του.

«Φέρνω ένα μήνυμα χαράς για όλους τους μουσουλμάνους και τους μουτζαχεντίν, ότι η Αλ Κάιντα, ας ευχαριστούμε το Θεό, εξαπλώνεται και επεκτείνεται και ενισχύεται», πρόσθεσε.

«Όλα τα ψέματα που ο (αμερικανός πρόεδρος) Μπους χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους Αμερικανούς , λέγοντας πως έχει καταστρέψει τη μισή ή τα τρία τέταρτα της Αλ Κάιντα, δεν είναι παρά ανοησίες που βρίσκονται μόνο μέσα στο κεφάλι του», επισημαίνει ακόμα ο Ζαουάχρι.

Το αραβικό δίκυτο Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε πως το βίντεο αυτό εμφανίστηκε σε σελίδα στο Διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται το βίντεο έχει μαγνητοσκοπηθεί κάποια στιγμή μετά το Σεπτέμβριο, αφού ο Ζαουάχρι αναφέρεται στην επανεκλογή του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και στις αφγανικές βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν καλεί επίσης τους μουτζαχεντίν να επιτεθούν σε τοποθεσίες εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου σε μουσουλμανικές χώρες: «Καλώ τους μουτζαχεντίν να επικεντρώσουν τις επιθέσεις τους στο κλεμμένο πετρέλαιο των Μουσουλμάνων, από το οποίο τα περισσότερα κέρδη πηγαίνουν στους εχθρούς του Ισλάμ ενώ το μεγαλύτερο μέρος όσων αποφέρει υφαρπάζεται από τους ληστές οι οποίοι κυβερνούν τις χώρες τους», αναφέρει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή