Ανακοίνωση της ομάδας συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας «Ως Εδώ»

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 12:42
A- A A+

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας «Ως Εδώ». Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι δολοφόνοι της "17 Νοέμβρη", πολλές φορές, στο παρελθόν επιχείρησαν- και ίσως το πέτυχαν κάποιες φορές- με τις εγκληματικές τους πράξεις να αλλάξουν το νόημα που έχουν οι έννοιες και οι λέξεις. Τότε, κάποιοι στο όνομα της δήθεν ελεύθερης ενημέρωσης θεωρούσαν ότι οι προκηρύξεις που συνόδευαν τις δολοφονικές τους πράξεις άξιζαν εύκολης αναπαραγωγής. Μετρούσαν γι' αυτούς περισσότερο από όσο άξιζε το πανανθρώπινο ατομικό δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία που είχαν τα θύματα και οι οικογένειές τους.

Αποδείχθηκε, τελικώς, ότι οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι βομβιστικές επιθέσεις, οι τραυματισμοί, ήταν σχεδιασμένες και προμελετημένες εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Η "17 Νοέμβρη" ήταν μια τυπική εγκληματική ομάδα, μια συμμορία που λειτουργούσε για ίδιον όφελος, με ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

Τώρα πια, οι εγκληματίες ψάχνουν ένα φτηνό άλλοθι: Νομίζουν ότι το βρίσκουν στον έωλο ισχυρισμό περί "πολιτικών" εγκλημάτων. Αρωγοί τους, οι ίδιοι μηχανισμοί που ανησυχούσαν μήπως δεν διαδοθεί το μήνυμα των όπλων. Προστρέχουν πάλι, στηρίζοντας με ψευδεπίγραφες δικαιολογίες και κατασκευές το άλλοθι των εγκληματιών.

Ντροπή.

Γιατί μια δίκη που κρίνει δολοφονίες, ενέδρες, ληστείες, πράξεις που έχουν ιδιοτελή κίνητρα, δεν μπορεί να είναι παρά δίκη ποινικών εγκληματιών.

Δίκη που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: Την πλήρη αλήθεια για όσα έγιναν. Την απάντηση στα πολλά και αδιευκρίνιστα "γιατί". Την αποκάλυψη αυτών και όλων όσων ακόμη κρύβονται στη σιωπή και το σκοτάδι του εγκλήματος.

Στη Δημοκρατία και στις πολιτείες με Σύνταγμα, με ελευθερίες, με ατομικά δικαιώματα, η πολιτική δεν μπορεί να συνδέεται με δολοφονίες και εγκλήματα.

Εμείς, έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στη συντεταγμένη πολιτεία δικαίου, περιμένουμε μια δίκαιη δίκη που θα αποκαλύψει την αλήθεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή