Προς νέα συμφωνία συνεργασίας Ε.Ε. - Ρωσίας

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 18:30
A- A A+

Ρωσία και Ε.Ε. στοχεύουν σε μία νέα συμφωνία συνεργασίας, δήλωσαν σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Φράντκοφ, μετά το πέρας του πρώτου γύρου διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

Μία πρώτη συνάντηση εργασίας θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου στη Μόσχα. Η εν λόγω συμφωνία ενδεχομένως να κυρωθεί κατά τη σύνοδο Ε.Ε.-Ρωσίας τον Μάιο του 2006, καθώς η ισχύουσα εκπνέει το 2007.

Ο ρώσος πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τους επιτρόπους της Ε.Ε. έως αργά το βράδυ για τις επικείμενες συνομιλίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ενεργειακά θέματα, και τις κλιματικές αλλαγές.

Εν τω μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, απείλησε να αποχωρήσει η Ρωσία από τη Συνθήκη για τα Συμβατικά όπλα στην Ευρώπη, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ συνεχίσουν να προωθούν τη στρατιωτική τους παρουσία έως τα σύνορά της.

Χθες η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις υπέγραψε με τη Ρουμανία συμφωνία για τη δημιουργία μιας δύναμης επέμβασης της ανατολικής Ευρώπης (Eastern European Task Force) http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/07/1128158.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή