Μουσικό σεληνόφως στο ιερό νησί της Δήλου

Συναυλία Δ. Παπαδημητρίου - Φ. Δάρρα, το Σάββατο 1 Αυγούστου
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 09:10
A- A A+

Τον μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε ευρήματα αρχαιολογικό χώρο της Ευρώπης, το νησί του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, τη Δήλο, επέλεξαν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, για να παρουσιάσουν τη συναυλία τους, με τίτλο «Πανσέληνος στη Δήλο», το Σάββατο 1 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Κάτω από το σεληνόφως, στο ιερό νησί της Δήλου, δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα αρχαία μνημεία, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, φτιαγμένο ειδικά για αυτήν τη βραδιά.

«Με την ψυχή ψηλά στη σφαίρα του Απόλλωνα»

«Στου Απόλλωνα το ιερό νησί, στης μουσικής την αρχαία Μητρόπολη, την πανέμορφη Δήλο, ερχόμαστε ικέτες, η Φωτεινή Δάρρα κι εγώ, να λειτουργήσουμε τον ερημωμένο ναό ξανά, με μουσική. Με την ψυχή ψηλά στη σφαίρα του Απόλλωνα, θα πούμε μαζί με τους ακροατές τραγούδια, φτιαγμένα με τις νότες και τους στίχους που αρέσουν στον Φοίβο.

Εκτός από τα ωραιότερα τραγούδια μας πάνω στην ελληνική ποίηση του σύγχρονου κόσμου, τραγούδια που οι Έλληνες, σαν τους προγόνους τους, ενέταξαν στην καθημερινότητά τους, θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε τραγούδια με στίχους από την αρχαία λυρική ποίηση, την Παλατινή Ανθολογία, τις τραγωδίες και τις κωμωδίες και, πάνω από όλα, τη νέα σύνθεση επάνω στους “Ύμνους στον Απόλλωνα” του Ομήρου και του Καλλίμαχου. Το πρόγραμμα θα ζωντανέψει με τη βοήθεια μικρής ορχήστρας και θα περιέχει τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και προσυπογράφει η Φωτεινή Δάρρα.

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου (περιλαμβάνεται η μεταφορά Μύκονος - Δήλος): 25 ευρώ. Αναχώρηση πλοίου: 19:30. Προπώληση εισιτηρίων: Μύκονος: Cine Manto, Foreign Press Stand, Passaji Ornos, Σύρος: Virmar, 27 Chiou Str, Τήνος: Tinos Security, πανελλαδικά: τηλεφωνικά: 13855, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς