Τουρκία: Διεκόπη η ροή φ. αερίου λόγω επίθεσης σε αγωγό

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 09:34
UPD:10:53
REUTERS/GLEB GARANICH

Σύμφωνα με τον φορεά που διαχειρίζεται τον αγωγό, η Τουρκία δεν έχει ζητήσει φυσικό αέριο από αλλες χώρες, επειδή δεν υπάρχει πρόβλημα στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Διεκόπη στην Τουρκία η ροή φυσικού αερίου μετά από επίθεση σε αγωγό που εκτείνεται έως το Ιράν. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε τουρκικό έδαφος. Η επισκευή του αγωγού έχει ξεκινήσει, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποκατασταθεί η ροή. 

Σύμφωνα με τον φορεά που διαχειρίζεται τον αγωγό, η Τουρκία δεν έχει ζητήσει φυσικό αέριο από αλλες χώρες, επειδή δεν υπάρχει πρόβλημα στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης. 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δολιοφθορά και απέδωσαν την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια σαμποτάζ.

Το PKK έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του κατά των δυνάμεων τις τάξης εδώ και αρκετές ημέρες σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία.

Χθες το βράδυ, το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων απέδωσε σε αυτό τη δολοφονία ενός χωροφύλακα στην επαρχία Μους, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Το Ιράν είναι μετά την Ρωσία ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας, η οποία εξαρτάται πολύ από το εξωτερικό για τον εφοδιασμό της σε ενέργεια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή