Στίβος: ''Αντίο'' από Ιακωβάκη και νίκη Στεφανίδη επί Κυριακοπούλου

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 23:57
UPD:27/07/2015 07:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

«Ήταν ασυνήθιστο για μένα να αποσυντονιστώ, δεν το περίμενα, αλλά τελικά συγκινήθηκα. Το κλίμα ήταν τέτοιο που τελικά με έκανε να τα χάσω. Τελείωσα με τον πρωταθλητισμό, όχι, όμως με τον αθλητισμό. Δεν έχω σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις μου, όμως σίγουρα θα είμαι κοντά στον αθλητισμό» δήλωσε ο Περικλής Ιακωβάκης (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Με καλές επιδόσεις, ένα εθνικό ρεκόρ Παίδων και το συναισθηματικά φορτισμένο ''αντίο'' από τον Περικλή Ιακωβάκη σε μια σπουδαία καριέρα 20 ετών στους στίβους ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών/Γυναικών στο ΟΑΚΑ.

Στην τελική κατάταξη πρώτευσε ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος με 181 βαθμούς, με δεύτερο τον Ολυμπιακό (123) και τρίτη την ΑΕΚ (100), ενώ στις Γυναίκες πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γ.Σ. Γλυφάδας με 100 βαθμούς, έναντι 91,5 του Γ.Σ. Κηφισιάς και 91 της Γ.Ε. Ηρακλείου.

Σε ηλικία 35 ετών πια, ο Ιακωβάκης κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση στα 400μ., που ήταν η 16η στη διοργάνωση (δεν είχε τρέξει το 2013 και το 2014 λόγω τραυματισμού) και εισέπραξε το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων, δικαιολογημένα για έναν αθλητή που παρέμενε στην κορυφή για περισσότερα από 15 έτη.

«Ήταν ασυνήθιστο για μένα να αποσυντονιστώ, δεν το περίμενα, αλλά τελικά συγκινήθηκα. Το κλίμα ήταν τέτοιο που τελικά με έκανε να τα χάσω. Τελείωσα με τον πρωταθλητισμό, όχι, όμως με τον αθλητισμό. Δεν έχω σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις μου, όμως σίγουρα θα είμαι κοντά στον αθλητισμό» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής. 

Στο επί κοντώ των Γυναικών η ''μονομαχία'' μεταξύ της Νικόλ Κυριακοπούλου και της Κατερίνας Στεφανίδη είχε τη φορά αυτή νικήτρια τη δεύτερη με 4.65μ έναντι 4.60μ. Οι δύο αθλήτριες προέρχονταν από τον χθεσινό αγώνα του Diamond League στο Λονδίνο, όπου νικήτρια ήταν η Κυριακοπούλου και η Στεφανίδη τρίτη.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Στεφανίδη κατάκτησε ακόμη ένα μετάλλιο στο αγώνισμα, αφού η Γεωργία, αδελφή της Κατερίνας, πήρε την τρίτη θέση με 4.15μ., ισοβαθμώντας με την Λορέλα Μάνου. Από εκεί και ύστερα επικράτησαν εύκολα τα φαβορί σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ ο Μιλτιάδης Τεντόγλου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στο μήκος με 7.73μ., με τον ίδιο να κατέχει το προηγούμενο (7.69μ.) από τις 26 Ιουνίου, στις Σέρρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις