Γ. Βαρουφάκης: Εντυπωσιάζομαι από τη φαντασία των δυσφημιστών μου

Μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 20:26
UPD:27/07/2015 07:13
REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης (φωτ. αρχείου), έκανε λόγο για «φαντασία των δυσφημιστών του». «Ώστε, σκόπευα να χακάρω τα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών; Εντυπωσιάζομαι από τη φαντασία των δυσφημιστών μου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

A- A A+

Απάντηση στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» περί σχεδίου υποκλοπής των φορολογικών στοιχείων των Ελλήνων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, έκανε λόγο για «φαντασία των δυσφημιστών του». «Ώστε, σκόπευα να χακάρω τα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών; Εντυπωσιάζομαι από τη φαντασία των δυσφημιστών μου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι βάσει του δημοσιεύματος, ο κ. Βαρουφακης σχεδίαζε τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, μέσω της κλοπής των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογούμενων.

Λίγο αργότερα, δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph έγραψε ότι ο κ. Βαρουφάκης είπε μιλώντας στην εφημερίδα ότι υπήρξε διαστρέβλωση από ελληνικά ΜΜΕ: 

«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών και να με κατηγορήσουν σαν προδότη» φέρεται να ανέφερε στην Telegraph ο τέως υπουργός Οικονομικών. 

«Πρόκειται για μέρος μιας προσπάθειας να ακυρωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της κυβέρνησης» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για πλήρη διαστρέβλωση του στόχου του για παράλληλη ρευστότητα. «Πάντα ήμουν κατά της διάλυσης του ευρώ, διότι ποτέ δεν ξέρουμε τι είδους σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη».

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο στόχος αυτού του χάκινγκ ήταν  ήταν να δοθεί η δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομικών να κάνει ψηφιακές συναλλαγές με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι πληρωμές θα γίνονυαν με IOU στη βάση του πειράματος της Καλιφόρνια μετά την κρίση της Lehman Brothers.

Ένα τέτοιο παράλληλο τραπεζικό σύστημα, προσθέτει η εφημερίδα, θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ρευστόστητα σε ευρώ και να παρακάμψει τον «οικονομικό στραγγαλισμό» από ΕΚΤ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή