Πλήρης η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 12:50
UPD:12:53
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Με πλήρες ρόστερ θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα στο φετινό Ευρωμπάσκετ, που σημαίνει ότι σε τουλάχιστον θεωρητικό επίπεδο οι ελπίδες και οι προσδοκίες είναι υψηλές.

Ο Φώτης Κατσικάρης ανακοίνωσε τις κλήσεις για την προετοιμασία, η οποία ξεκινά στο ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα και μεταξύ των παικτών που θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπάρχουν ''ηχηρές'' επιστροφές. 

Πρώτος και καλύτερος ο Κουφός, που θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο ύστερα από τέσσερα χρόνια, ενώ μετά το περυσινό ''διάλειμμα'' επιστρέφουν και οι Σπανούλης, Περπέρογλου.

Παρόντες θα είναι και οι άλλοι δύο ΝΒΑερ, δηλαδή Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο, ενώ Σαρικόπουλος και Αγραβάνης είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, ενώ, αντίθετα, λάμπουν δια της... απουσίας τους οι Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσανίτης και Βουγιούκας.

Η ελληνική ομάδα θα παίξει στις 8 Αυγούστου με το Βέλγιο στην Αμβέρσα, ενώ στις 14 και 15 του ίδιου μήνα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε τουρνουά μαζί με τις Τουρκία και Βοσνία.

Ακολούθως, θα λάβει μέρος στο τουρνουά της Ξάνθης (21-23 Αυγούστου) με τη συμμετοχή των Ρωσίας, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και Τσεχίας και θα κλείσει τον κύκλο των φιλικών με το «Ακρόπολις» (ΟΑΚΑ, 27-29 Αυγούστου), στο οποίο θα λάβουν μέρος οι Τουρκία, Λιθουανία και Ολλανδία.

Η Ελλάδα μετέχει στον Γ΄ όμιλο (Ζάγκρεμπ) του Ευρωμπάσκετ, μαζί με τις Κροατία, Σλοβενία, Γεωργία, Ολλανδία και ΠΓΔΜ.

Η προεπιλογή:

Γκαρντ: Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης.

Φόργουορντ: Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Δημήτρης Αγραβάνης.

Σέντερ: Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Κουφός, Ζήσης Σαρικόπουλος.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις