ΣΥΡΙΖΑ: Ανανέωσαν το ραντεβού για τη Δευτέρα

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 10:11
UPD:10:15
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα έδωσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σύντομη -για την ένταση των προβλημάτων- συνεδρίαση χθες το απόγευμα, ενώ περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα και μέχρι τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, είδηση που πάντως δεν επιβεβαίωνε χθες καμία από τις δύο πλευρές.

Παραμένει βέβαια ζητούμενο τι μπορεί να συζητήσουν σε μια τέτοια συνάντηση, όταν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας και στις δύο ψηφοφορίες στη Βουλή δεν στήριξαν μια κορυφαία επιλογή του Πρωθυπουργού, ενώ ο τελευταίος και οι συνεργάτες του φέρονται αποφασισμένοι να πάνε σε εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Όπως παραδέχεται κομματικό στέλεχος επί σειρά ετών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο αυτών των συναντήσεων «μπορεί να είναι οι συλλογικές διαδικασίες στην πορεία προς το συνέδριο, ωστόσο και εδώ οι διαφορές (αριθμός και σύνθεση των συνέδρων, άνοιγμα του κόμματος σε εγγραφή νέων μελών και συμμετοχή τους στο συνέδριο) φαντάζουν αγεφύρωτες».

Ο υπουργός Εσωτερικών και στέλεχος με μεγάλη εσωκομματική εμπειρία Ν. Βούτσης δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ ότι «πρέπει να γίνει προσπάθεια για μια προγραμματική συμφωνία εντός ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν έχει προεξοφληθεί καμία διάσπαση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας μάλιστα ότι «τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν οδηγούν σε περιόδους ευτυχίας». Πάντως ο κ. Βούτσης επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι οι εκλογές «είναι πάνω στο τραπέζι από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι ‘‘κυβέρνηση μειοψηφίας’’».

Η άλλη πλευρά πάντως δεν δείχνει σημάδια συμβιβασμούμε τον Π. Λαφαζάνη να μιλά την ερχόμενη Δευτέρα σε εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως με θέμα «Το ‘‘Όχι’’ δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε».

Αυτό που διαμηνύει προς όλους το Μαξίμου είναι ότι μέχρι τις 18 του μηνός, όταν θα πρέπει να συναφθεί η σύμβαση για τη νέα τριετή συμφωνία, η οποία μετά θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε άλλο. Παράλληλα οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι μέχρι τότε δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα και ότι σε κάθε περίπτωση από την εξέλιξη των παραπάνω «θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβρη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή