Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο, καλύτερη η εικόνα στην Εύβοια

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 00:48
UPD:02:58
Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο σημείο επιχειρούν από νωρίτερα 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής αποτελούμενο από πέντε άτομα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες με την φωτιά που μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης στο νησί της Ρόδου, ενώ καλύτερη είναι τις τελευταίες ώρες η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια.

Ειδικότερα, στα Απόλλωνα της Ρόδου η φωτιά καίει πυκνό δάσος σε δύσβατο σημείο, χωρίς πάντως να απειλεί κατοικημένες περιοχές σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν από νωρίτερα 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής αποτελούμενο από πέντε άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα ξημερώματα της Παρασκευής οι δυνάμεις θα ενισχύονταν, καθώς στο νησί θα κατέφθαναν ένα C-130 με 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένα Super Puma από την Ελευσίνα, με 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, την Παρασκευή αναμένεται να φτάσουν ακτοπλοϊκώς 10 οχήματα με 40 πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη είναι και η δασική πυρκαγιά στην Άτταλη Ψαχνών στην Εύβοια, με την εικόνα τις τελευταίες ώρες πάντως να είναι καλύτερη.

Σημαντική είναι η δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρεί στην περιοχή, καθώς 24 οχήματα με 64 πυροσβέστες και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα βρίσκονται στο σημείο.

Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης και έκαψε καλλιέργειες και ένα τοπικό δάσος.

Στο σημείο επιχειρούσαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 48 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 27 ατόμων.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ενίσχυσαν δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη. 

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Ηλείας, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το πρωί της Πέμπτης σε δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής του νομού Ηλείας, ενώ έφθασαν ενισχύσεις από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Πάτρα, Καλάβρυτα και Μεσολόγγι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή