Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, με επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που αργά το απόγευμα στη Μακεδονία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο ισχυροί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς και από το βράδυ μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα βόρεια μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους πολύ ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα στο Βορειο Αιγαίο θυελλώδεις, με εξασθένηση κυρίως από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή