Γιώργος Κατσαρός: «Εύχομαι να είμαστε ενωμένοι…»

O συνθέτης Γιώργος Κατσαρός μιλά για τη συναυλία «Μουσικά φεγγάρια»
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 18:25
user15
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Συνθέτης και μουσικός που έχει διαγράψει τη δική του ιστορία στον καλλιτεχνικό χώρο και συνεχίζει και σήμερα με ιδέες και μουσικές προτάσεις, ο Γιώργος Κατσαρός μάς καλεί να ατενίσουμε τον μελωδικό του ουρανό, και μας μιλά για τη συναυλία «Μουσικά φεγγάρια».

Με το σαξόφωνό του και την εκλεκτή του συντροφιά, ο Γιώργος Κατσαρός θα χαρίσει στο κοινό αγαπημένα «φεγγαροτράγουδα», στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ.

Συνθέσεις του έχουν τραγουδήσει η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και πολλοί άλλοι. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από όλους, τα πιο πολλά σε στίχους του Πυθαγόρα: «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καημός» και άλλα. Σε αναμονή αυτής της βραδιάς, ο Γιώργος Κατσαρός μιλά για τη συναυλία, για τα διαχρονικά τραγούδια και για την ενότητα που χρειάζεται διαχρονικά η  Ελλάδα μας.

Σε ποιους μελωδικούς ουρανούς θα μας ταξιδέψετε με τα «Μουσικά φεγγάρια» σας;

Στους ουρανούς της μουσικής και σε μελωδίες που γράφτηκαν, κυρίως, για την αγάπη, τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Ελένη Σταμίδου και οι σολίστες μου, που είναι πάντα μαζί μου - Κώστας Αναδιώτης στα πλήκτρα και Γιάννης Σαρόγλου στο μπάσο, με επικεφαλής τον κιθαρίστα Κώστα Νικολόπουλο.

Ποια στοιχεία καθιστούν ένα τραγούδι διαχρονικό;

Αυτό το καθορίζει αποκλειστικά και μόνο ο κόσμος. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Αν υπήρχαν και τα γνωρίζαμε, θα είχαμε πάντα τραγούδια που μένουν, τραγούδια που γίνονται επιτυχίες. Αυτό το καθορίζει ο κόσμος, που ακούει το τραγούδι και, στη συνέχεια, το περνάει στη μνήμη του ή στη φωνή του ή στο ρεπερτόριο γενικά της ζωής του.

Στην τεράστια καριέρα σας, με τις πολυαγαπημένες μουσικές δημιουργίες και τις σπουδαίες συνεργασίες, έχουν υπάρξει πικρές στιγμές; Σας ενέπνευσαν για τις συνθέσεις σας;

Πολλές. Μπορώ να πω ότι τα περισσότερα τραγούδια, που γράψαμε με τον Πυθαγόρα, είναι από τέτοιες στιγμές. Όμως, πιστεύω ότι η μουσική τα απαλύνει όλα και, όταν φτάνουμε στο σημείο να ακούμε ένα τραγούδι για πρώτη φορά, το οποίο γράφτηκε σε τέτοιες στιγμές, ίσως διαπιστώσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ανέλπιστα καλό και δυνατό, με πολύ συναίσθημα και ουσία.

Τι εύχεστε για το μέλλον της  χώρας μας;

Να είμαστε ενωμένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όχι μόνο στην  παρούσα φάση. Τώρα και για πάντα.

Πληροφορίες
Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 ευρώ. Κρατήσεις: ταμεία Λίμνης Βουλιαγμένης, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt, τηλεφωνικά: 210 9213310, ηλεκτρονικά: viva.gr και halfnote.gr.

Προτεινόμενα για εσάς