Τα τρέχοντα ζητήματα στη συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Διοίκησης ΑΔΜΗΕ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 20:17
UPD:20:20
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συμφωνήθηκε ότι η έναρξη εφαρμογής της νέας ΕΣΣΕ για το προσωπικό της ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα ταυτιστεί με την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής στη μητρική εταιρία ΔΕΗ ΑΕ.

A- A A+

Όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ιδιαίτερα μετά συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ με τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος των εργαζόμενων συνάδελφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στη τη συνάντηση διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση θέσεων ΓΕΝΟΠ και Διοίκησης ενάντια στο ενδεχόμενο πώλησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ. «Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ακατανόητη εμμονή των δανειστών για την πώληση της εταιρίας όταν από καμιά Κοινοτική Οδηγία δεν προκύπτει ότι πρέπει να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας, πολλώ δε μάλλον όταν η επιλογή του μοντέλου Independent Transmission Operator (I.T.O.) προέκυψε μέσα από το νόμο 4001/11 ο οποίος ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εναρμονιστεί η χώρα μας με τη Οδηγία 2009/72 ΕΚ» πρόσθετει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να καταβληθεί από κοινού η μέγιστη δυνατή προσπάθεια προς το υπουργείο Π.Α.Π.ΕΝ για να αποτραπεί η πώληση.

Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε στη συνέχεια το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την πορεία του επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Διασύνδεση των Κυκλάδων, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονοδιαγράμματος (τέλος του 2016), απαλλάσσοντας τους καταναλωτές από την επιβάρυνση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, μέρους των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που αφορούν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (Υ.Κ.Ω.)

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των προσλήψεων καθώς, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η έλλειψη προσωπικού έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η συντήρηση του Δικτύου Μεταφοράς και γενικότερα του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

«Απαίτηση της ΓΕΝΟΠ και της Διοίκησης της εταιρείας είναι η άμεση κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων από την κυβέρνηση έτσι ώστε η ΑΔΜΗΕ ΑΕ να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Τέλος συμφωνήθηκε ότι η έναρξη εφαρμογής της νέας ΕΣΣΕ για το προσωπικό της ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα ταυτιστεί με την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής στη μητρική εταιρία ΔΕΗ ΑΕ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή