Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σαμοθράκη

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 00:08
UPD:04:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Κατσαμπάς, στη Σαμοθράκη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οι δυνάμεις του νησιού και συγκεκριμένα εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Τις προσπάθειες θα ενισχύσουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη. Στη Σαμοθράκη μεταβαίνουν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε ότι η περιφέρεια προχώρησε άμεσα στην ενοικίαση του πλοίου «ΣΑΟΣ», το οποίο αναμενόταν να αναχωρήσει μετά τα μεσάνυχτα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα από Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο Κάστρο Κυλλήνης, τους Φούρνους Αργολίδας και το Πόρτο Ράφτη Αττικής, με ισχυρές δυνάμεις να παραμένουν στα σημεία. 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάστρο Κυλλήνης, στον νομό Ηλείας, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, με την πυρκαγιά πάντως να μην απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στους Φούρνους Αργολίδας, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις και να έχει εξαπλωθεί στο βουνό πάνω από το χωριό, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτελούμενη από 22 οχήματα, πενήντα πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και ομάδες πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με ψεκαστικά μηχανήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν με ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, μέχρι και τη δύση του ηλίου..

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. 

Στο σημείο παραμένουν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 19 άτομο πεζοπόρο τμήμα.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή