Ευ. Βενιζέλος: Πρόκληση ο χρόνος συζήτησης του «κοινωνικού προϋπολογισμού»

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 13:47
A- A A+

«Ο χρόνος και η διαδικασία κατάθεσης και κυρίως το περιεχόμενο του "κοινωνικού προϋπολογισμού" του 2005, δείχνουν το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», σημείωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον κοινωνικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

«Η μείωση των δαπανών κοινωνικής προστασίας του 2005 σε σχέση με το 2004, αν και μικρή, είναι χαρακτηριστική. Είναι άλλωστε πρόκληση να συζητείται ο κοινωνικός προϋπολογισμός του 2005 λίγες μόλις ημέρες πριν την λήξη του έτους και την ψήφιση του εικονικού κρατικού προϋπολογισμού του 2006, που ξεκινά με έλλειμμα κοινωνικών δαπανών ύψους τουλάχιστον 1,8 δις ευρώ μόνον ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ προβλέπει μείωση των δημοσίων επενδύσεων και κάμψη της απορροφητικότητας του Κ.Π.Σ. στο χώρο της υγείας, μόλις 30 εκατ. ευρώ για προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κάτω από την ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Καραμανλής δεν πρέπει να ξεχνά ότι έλαβε την ψήφο των πολιτών με βάση συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποσχέσεις και δεν έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να αλλάζει την προβιά του λησμονημένου πια "κοινωνικού κέντρου" με την λεοντή του πιο στείρου και αδιέξοδου νεοσυντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή