Ρ.Αντωνοπούλου: Το «όχι σε όλα» σημαίνει «όχι» στην κυβέρνηση της αριστεράς

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 14:45
UPD:14:51
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η αναπλ. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Όταν καλούσαμε τους εταίρους να «προσχωρήσουν στον ρεαλισμό», δεν διανοούμασταν ότι θα χρειαστεί να προσχωρήσουμε εμείς στον δικό τους, σκληρό ρεαλισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία επί των μέτρων η αναπλ. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.

Η ίδια ωστόσο συμπληρώνει πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραιτείται, να περιχαρακώνεται στα πιστεύω του αψηφώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και αγνοώντας την ευθύνη που τον βαρύνει ως μέλος της κυβέρνησης ή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος».

«Η ρήξη με τους εταίρους, στην παρούσα συγκυρία, θα ήταν μοιραία επιλογή. Άλλωστε, η ρήξη με την Ευρώπη δεν αποτελεί προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επιλογή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν έχει δώσει εντολή εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει η κ. Αντωνοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπογραμμίζοντας:

«Ψηφίζοντας «όχι» σε όλα , δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη, ουσιαστικά ωθείς στην έξοδο την κυβέρνηση της Αριστεράς και οδηγείς τη χώρα σε παρατεταμένη αβεβαιότητα. Η υπερψήφιση των νομοσχεδίων δε συνεπάγεται αποδοχή των πολιτικών λιτότητας. Αποτελεί έναν επώδυνο συμβιβασμό ο οποίος όμως  είναι αναγκαίος για να μπορέσεις να προσπαθήσεις στη συνέχεια. Δώσαμε χώρο, για να κερδίσουμε χρόνο».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή