Ερώτηση βουλευτών Ν.Δ. για «το ήθος της "πρώτη φορά" αριστερής διακυβέρνησης»

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 14:13
UPD:14:15
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «σημαντικά ζητήματα ηθικής τάξης» που ανακύπτουν από τη συμπεριφορά μελών της κυβέρνησης κάνουν λόγο 20 βουλευτές της Ν.Δ. σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή με θέμα «Διαφθορά και το ήθος της "πρώτη φορά" αριστερής διακυβέρνησης».

Απαριθμώντας μία σειρά περιστατικών «παραβίασης των ηθικών αρχών» από μέλη της κυβέρνησης, οι «γαλάζιοι» βουλευτές υποστηρίζουν ότι «η πράξη της έξι μηνών ‘αριστερής διακυβέρνησης’, δεν συνάδει καθόλου με τη ρητορεία περί ηθικής που η ίδια έχει με ένταση αναπτύξει».

«Μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχουν πολλά περιστατικά καταστρατήγησης αυτής της ηθικής», επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις:

  • του Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος «υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, όπου προβλέπεται να λαμβάνει προμήθεια 12% από τα ακαθάριστα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης».
  • του Δ. Μάρδα, που «φαίνεται ότι, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, μετέφερε χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού»
  • του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος «ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ»
  • της Προέδρου της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου και «της παράνομης λήψης επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και αντιπρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου»
  • της «τοποθέτησης του κ. Γ. Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρ. Δούρου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ
  • της «ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού από την μητέρα της Ν. Βαλαβάνη, και από λογαριασμό που σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της πρώην υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό Mega «… συνδικαιούχοι είναι και τα παιδιά της, λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών».

Με την ερώτησή τους οι 20 βουλευτές καλούν τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν ποιες πολιτικές θα εισάγουν για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, αλλά και αν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και συγγενών τους.

Καλούν επίσης τον Πρωθυπουργό να απαντήσει εάν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία, καθώς και αν υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λ. Αυγενάκης, Κ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Ιω. Βρούτσης, Μ. Βορίδης, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Βλάσης, Θ. Δαβάκης, Δ. Κυριαζίδης, Στ. Γιαννάκης, Γ. Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Α. Κατσανιώτης, Σίμος Κεδίκογλου, Χρ. Μπουκώρος, Γ. Στύλιος, Τ. Κοψαχείλης, Θ. Καράογλου, Γ. Βαγιωνάς, Γ. Βλάχος και Κ. Τζαβάρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή