Ντόπινγκ - Διάψευση ΠΑΣΟΚ για την Εκθεση της Διακομματικής

Αποτυπώνει θέσεις της ΝΔ - Καμία έγκριση από την Επιτροπή
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 15:55
UPD:16:18
A- A A+

«Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει τις δικές της απόψεις περί ντόπινγκ και διαφάνειας, ως Έκθεση ολόκληρης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής», κατήγγειλε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής, Δημήτρης Λιτζέρης.

Ο κ. Λιτζέρης, στις δηλώσεις του που καταγράφησαν και σε δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε χθες http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/08/1128803.htm από τον πρόεδρο της Επιτροπής Α. Σπηλιόπουλο (ΝΔ-Α’ Θεσσαλονίκης), αποτυπώνει τις απόψεις του τελευταίου και ουδέποτε εγκρίθηκε από την Επιτροπή.

«Το ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε ρητά και κατηγορηματικά στις αναφορές στο παρελθόν. Αποτελεί κοινοβουλευτικό ατόπημα ότι μια πολύ σοβαρή δουλειά για το μέλλον, για το τι πρέπει να γίνει, κατάντησε μια αντιπολιτευτική για την προηγούμενη κυβέρνηση, εισήγηση της ΝΔ. Και είναι έκπτωση τελικά, για το αποτέλεσμα της ίδιας της Επιτροπής. Οι όποιες ευθύνες έχουν καταγραφεί. Η ουσία είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον το νοσηρό φαινόμενο του ντόπινγκ», σημειώνει ο κ. Λιτζέρης και προσθέτει:

«Όσον αφορά στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, ευαισθητοποιήθηκε αμέσως στο θέμα και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που αντιμετώπισε θεσμικά, αλλά και με ουσιαστικά μέτρα, τη λαίλαπα του αθλητισμού που είναι το ντόπινγκ».

Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για συκοφαντία στην οποία το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να απαντήσει με σκληρό τρόπο.

Όπως αναφέρει: «Την Πέμπτη το απόγευμα επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη διαφάνεια στον αθλητισμό κ. Τάσο Σπηλιόπουλο όπου μου ανέφερε ότι είδε τις παρατηρήσεις που γραπτώς υπέβαλα για το πόρισμα και συμφώνησε πως θα μου το έδινε προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να το εξετάσει και να αποφασίσει αν θα το υπογράψει. Αντιστοίχως, πολλές παρατηρήσεις είχε υποβάλλει και ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής κ. Δ. Λιντζέρης. Και οι δύο είχαμε επισημάνει ότι αν δεν γίνονταν δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις μας δεν θα μπορούσαμε να υπογράψουμε το πόρισμα».

«Ξαφνικά, δυστυχώς», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος, χθες το απόγευμα υπήρξε διαρροή ενός δήθεν πορίσματος». «Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ελπίζοντας ότι δεν έχουν προκύψει από επίσημα όργανα της Διακομματικής Επιτροπής ή της Βουλής», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις