ΟΝΝΕΔ - Ευρωπαϊκό συνέδριο για τη μετανάστευση

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 16:09
A- A A+

Το συνέδριο της φοιτητικής νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα "Η μετανάστευση στη νέα Ευρώπη -προκλήσεις και προοπτικές" φιλοξενεί στην Αθήνα (8-11 Δεκεμβρίου) η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο συνέδριο της φοιτητικής νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕDS) -στην οποία μετέχει και η ΟΝΝΕΔ- θα εκπροσωπηθούν πάνω από 100 νεολαίες από 35 χώρες της ΕΕ. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ομιλίες καθηγητών, συνεδριάσεις ομάδων εργασίας και ξεναγήσεις των συνέδρων σε σημεία συμβολικού πολιτικού χαρακτήρα, όπως το Ζάππειο Μέγαρο και η Στοά του Αττάλου, όπου υπεγράφησαν οι συνθήκες διεύρυνσης της ΕΕ με την Ελλάδα (το 1979) και τις 10 νέες χώρες (το 2003) αντίστοιχα.

Οι αποφάσεις του συνεδρίου θα προωθηθούν στα αρμόδια ευρωπαϊκά πολιτικά όργανα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας γι' αυτό και θα παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, με θέματα την πολιτική επικαιρότητα και τις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή